Hjem Dyr Turgåer bar skadet hund ned et 3350 meter høyt fjell – så kom overraskelsen
Dyr

Turgåer bar skadet hund ned et 3350 meter høyt fjell – så kom overraskelsen

Lite visste en amerikansk kvinne at hun skulle komme hjem med et nytt familiemedlem etter en fjelltur for å hedre sønnen sin.

Torsdag morgen den 5. juli i 2018 startet Tia Vargas fra Idaho i USA en gåtur for å hylle sønnen sin. Vargas hadde på tiden en 17 år gammel sønn som jobbet med å overkomme stoffmisbruk og problemer med sin mentale helse på en helse-leir i Arizona. Som en del av programmet var Vargas oppfordret til å delta i utfordrende aktiviteter for å hjelpe seg selv å relatere til sønnen sin som jobbet med å overkomme sine egne vanskeligheter.

Hun fortalte nettavisen EastIdahoNews at hun var oppfordret til å finne ut hvor mange kilometer hun kunne gå – også doble distansen. Hun bestemt seg for å gå opp fjellet Table Rock sammen med sin 76 år gamle far. Vargas hadde blitt enig med faren om at hun skulle jogge de 11 kilometerne opp fjellet for så å returnere ned igjen for å møte faren som holdt på å gå opp fjellet før de skulle fullføre gåturen opp og ned igjen sammen.

Tia Vargas og faren Ted Kasper. Foto: Privat

Fant forlatt hund

Det var på vei ned for å møte faren sin at 40-åringen fikk seg en overraskelse.

– Etter en stund så jeg noen mennesker som gikk opp fjellet med en hund, og de spurte om den var min. Han haltet veldig og flere ganger la han seg bare ned og ville ikke røre på seg, sa Vargas til nettavisen.

Turgåerne hadde sett en lapp på bunnen av stien om at en hund var savnet og prøvde å finne eierne etter å ha funnet en engelske springer spaniel.

– Identifikasjonsbrikken på halsbåndet hans sa at han het ’Boomer’, og jeg kunne se at han var skadet. De andre turgåerne vill gå til toppen av fjellet, så jeg bestemte i det øyeblikket ’OK, Boomer, jeg vil hjelpe deg’, sa Vargas til magasinet People.

Måtte bæres ned

Hun plasserte hunden på 25 kilo på skuldrene og gikk en og en halv kilometer ned fjellet hvor hun møtte faren sin.

– Øynene hans var veldig oppblåste og røde. Kroppen hans var hoven, til og med bakenden hans var veldig hoven, sa alenemoren til tre til ABC News. Hun sa også at man lett kunne se at Boomer var veldig dehydrert. Han hadde også flere kutt og sår på magen og hodet sitt.

LES OGSÅ: Etter 17 dager i kulda ble hunden reddet – til alles overraskelse fremdeles i live

I følge People lo faren da han så Vargas med hunden på skuldrene og sa: Tror du ikke denne gåturen er hard nok uten å bære en tung hund også? Hun forklarte av hunden var alene, skadet og at hun skulle hjelpe han.

Vargas og faren bestemte seg for å ta en enklere sti ned fra fjellet med hunden. En sti som ikke var like bratt, men som hadde snø og kvister i terrenget. Faren, og Vargas med hunden på skuldrene, gikk seg bort to ganger. Det startet å regne, og høyt og skarpt ugress skrapet de opp på beina på en del av turen. De endte opp på feil side av en elv og på et punkt måtte sette seg ned og skli ned en bakke med snø.

Foto: Privat

Vargas var på gråten og tenkte at hun måtte forlate hunden for å fortsette, men hun ville ikke at han skulle dø. Etter en liten hvilepause fikk hun energien tilbake.

– Jeg sa en liten bønn, plukket opp Boomer og det føltes som om noen hadde gått opp bak meg og løftet vekten av skuldrene mine, fortalte hun Inspire More.

Overraskelsen 

Endelig, etter seks timer og en mil nådde Vargas og faren bunnen av fjellet hvor de fant lappen og et telefonnummer til hundens eiere.

Etter å ha kommet i kontakt med hundens eiere som var lettet over å høre at hunden deres var funnet og i live, lærte Vargas at de hadde gått den samme stien opp til Table Rock dagen før. Boomer hadde vandret avgårde og falt ned en sprekk og skadet seg selv. Eierne lette etter Boomer i timevis, men kunne ikke finne han.

Det viste seg at eierne til Boomer hadde planlagt å gi han til et nytt hjem før de mistet han i fjellet siden de skulle flytte til Arizona. Etter å ha hørt hva Vargas hadde gjort for hunden fortalte de henne at hunden var hennes om hun ville ha han. Det var skjebnen.

Foto: Privat

– Jeg føler at der var en grunn til hvorfor jeg var på fjellet i det øyeblikket han trengte noen til å hjelpe han. Begge hadde en vergende engel den dagen, sa Vargas i følge Inspire More.

LES OGSÅ: Se den rørende gjensynsgleden, da hunden treffer dyrlegen som reddet livet hans

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com