Hjem Reise Turister som reiser til Hellas i sommer advares om å ta ekstra forholdsregler mot mygg

Turister som reiser til Hellas i sommer advares om å ta ekstra forholdsregler mot mygg

Den britiske avisen Mirror skriver at det britiske utenriksdepartementet har informert om at reisende burde ta forebyggende tiltak for å minimalisere eksponeringen til mygg ettersom at det i fjor var meldt om 50 tilfeller hvor personer døde av West Nile viruset.

Ferierende turister som reiser til Hellas i sommer er advart om å ta ekstra forholdsregler mot mygg ettersom de bærer et dødelig virus.

Etter at rundt 50 personer i fjor døde som følge av viruset, har utenriksdepartementet nå oppdatert reiseadvarselen for britiske besøkende til landet.

Ifølge den britiske avisen er det fastlandet og en nærliggende øy i Kypros som har utbrudd av West Nile viruset.

Greske helsemyndigheter har også advart mot den potensielle faren ved smitte.

Febersymptomer

Viruset skaper typisk febersymptomer som hodepine og generell verking og smerter i kroppen. West Nile viruset antas å smitte gjennom mygg, etter at de har sugd infisert blod fra villfugler.

virus i hellas

Det populære reisemålet er rammet av et potensielt dødelig virus. Foto: Pixabay

«Det har vært nok tilfeller til å vite at dette nå er et offentlig helseproblem,» sa Danai Pervanidou som jobber for den Greske helseorganisasjonen Keelpno til Mirror.

«Viruset har etablert seg i Hellas gjennom migrerende fugler og vi anbefaler at alle personer tar beskyttende tiltak som å kle på seg langermet klær, unngå steder med stillestående vann, og bruker myggnett og myggmidler.

Akkurat som om vinteren når vi forventer utbrudd av influensa, forventer vi nå tilfeller av West Nile feber om sommeren. Vi må være forberedt.»

Kan være dødelig 

Mer enn 300 personer ble i fjor smittet – noe som resulterte i at 50 greske innbyggere døde som følge av viruset.

mygg

Skal man til Hellas i sommer bør man holde myggen på avstand. Foto: Pixabay

Storbritannias utenriksdepartement videreformidler rådene og sier: «Du burde ta i bruk beskyttende tiltak for å minimalisere eksponeringen til mygg, som å bruke myggspray når du er utendørs og lukke dører og vinduer eller bruke myggnett.

Besøk nettsiden til National Travel Health Network and Centre for mer informasjon og råd for reisende.»

Som et av de mest besøkte europeiske reisemålene i verden jobber myndighetene nå med å kontrollere det infiserende utbruddet.

Bevissthetsprogrammer for arbeidende i helseindustrien har blitt styrket og brosjyrer blir utdelt på blant annet flyplasser, skriver Guardian.

Flere land i faresonen

Hellas er ikke det eneste landet med utbrudd av West Nile viruset. Naboland som Italia, Romania og Serbia har også sett en økning av rapporterte tilfeller.

Del gjerne informasjonen med venner og familie som skal til Hellas i sommer. Det er svært viktig å ta sine forholdsregler om man besøker dette landet. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com