lørdag, juni 12, 2021

Tusenvis av mennesker samlet seg for å se fakkelbæreren ankomme Japan

Mest lest nå

På søndag samlet tusenvis av mennesker seg for å se fakkelbæreren ankomme byen Miyagi i nordøst av Japan, på tross av trusselen om Koronasmitte. 

Flammebæreren ankom Japan til et stort publikum bestående av omtrent 50,000 mennesker, skriver Channel News Asia.

Det har vært stor tvil om de olympiske lekene i 2020 i Japan, skal holdes på bakgrunn av Korona-pandemien. Pandemien har ført til at en rekke sportsarrangementer har blitt avlyst i flere land.


Miyagi by ble valgt som by for ankomsten, for å vise byens bedring etter jordskjelvet, tsunamien, og atomreaktor-krisen i 2011.

Det ble rapportert om at mange måtte stå i 500-meter lange køer for å komme frem til flammens plassering. Mange av disse brukte masker.

– Jeg sto i kø i tre timer, men opplevelsen av å se flammen var verdt det, sa en 70 år gammel dame til den japanske kringskasteren NHK.

Organisatorer advarte om at de ville avlyse arrangementet dersom publikumet ble «ekstremt tett», sier NHK.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av @though_i_thought_it

Ønsker ikke å avlyse de olympiske lekene

Komiteen ansvarlig for å planlegge og koordinere de olympiske lekene i Japan 2020, ønsker ikke å avlyse OL selv om de nå innrømmer at Koronaviruset kan skape store problemer for både deltagere og publikum.

Men de vurderer å utsette det, skriver Buzzfeed.

«På den ene siden, ser man at det er gjort store sikkerhetsforbedringer angående velkomstseremonien for fakkelbæreren. Dette kan videre styrke IOC (International Olympics Committee) sin selvsikkerhet i at Japan kan klare – med omfattende sikkerhetstiltak – å organisere de olympiske lekene i landet, og samtidig sette publikums sikkerhet først,» skriver IOC til Buzzfeed.

«På den andre siden er det en dramatisk økning i bekreftede tilfeller av COVID-19 i ulike land på forskjellige kontinenter. IOC har derfor konkludert med å vurdere ulike scenarioer som kan oppstå under OL,» legger de til.

Komiteen sier de vil komme med en endelig vurdering i løpet av de neste fire ukene. 

Flere lag uttrykker bekymring 

En rekke lag har uttrykt bekymring angående OL. Det er ikke bare atleter som er bekymret, men også trenere, ansatte, og frivillige deltakere.

«Våre svømmere i verdensklasse ønsker å konkurrere mot hvem helst, når som helst, og hvor som helst. Men å presse oss til å delta, på bakgrunn av den globale helsekrisen – er ikke det rette svaret,» skrev det amerikanske svømmelandslaget i et brev til den amerikanske olympiske komité.

«Våre atleter går gjennom ekstreme nivåer av press, stress, og og uro. Deres psykiske helse og velstand er vår første prioritet», står det i brevet.

Canada truer også med å ikke sende deltakere til Japan dersom OL ikke utsettes, skriver The Guardian.

Den kanadiske olympiske komité, sa at å holde Lekene som planlagt, vil true helsen til atletene, familien deres og det brede kanadiske samfunnet, dersom atletene fortsetter å trene før OL.

Komiteen skriver, «mens vi ser de uønskede problemene som kan oppstå dersom OL utsettes, er det ingenting som er viktigere enn å beskytte atletenes helse og sikkerhet.»

Selv om det selvfølgelig er trist å utsette OL til 2021, tiltrekker et sportsarrangement som OL, ufattelig store mengder med folk. Og å holde OL bak lukke dører er heller ikke ideelt. Derfor er nok det beste alternativet, for alle, at OL utsettes.

Oppdatering: nå er det bekreftet at sommer-OL utsettes. Les saken her.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter