Hjem Historier fra livet Tusenvis strømmer til klosteret for å se nonnens plettfrie levninger – mange mener det er et mirakel

Tusenvis strømmer til klosteret for å se nonnens plettfrie levninger – mange mener det er et mirakel

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da søster Wilhelmina Lancaster var 10 år gammel, hadde hun en visjon av Jesus – og overlevde et knivangrep. Det er nå fire år siden Wilhelmina døde, 95 år gammel. Nylig ble levningene hennes gravd opp, og nonnens kropp var nesten perfekt bevart, med få tegn til forfall.

Tusenvis av troende har ifølge Daily Mail strømmet til Gower i Missouri for å se levninger hennes. Søster Wilhelmina grunnla en benediktiner-orden her.

Nonnene i ordenen sier at Lancasters kropp skulle gravlegges på nytt for å gjøre plass til et byggeprosjekt. De hadde forventet å finne bein, for hun var gravlagt i en enkel trekiste uten balsamering.

I stedet oppdaget de en intakt kropp og en perfekt bevart religiøs bekledning. Nonnene hadde ikke ment å offentliggjøre oppdagelsen, men noen delte en privat e-post offentlig og dermed spredde nyheten seg som ild i tørt gress.

Klosteret sier nå i en uttalelse at Lancasters kropp vil bli plassert i en glasskiste i kirken deres. Det lokale bispedømmet sier de vil undersøke dette nærmere, men advarer mot å bekandle Lancasters levninger som relikvier i mellomtiden. Benedikterordnen som Wilhelmina tilhørte presiserer også at det ennå ikke har gått fem år fra hennes død, som er minstetiden for å sette i gang en helgenprosess.

Søster Wilhemina ble født i St. Louis som Mary Elizabeth Lancaster 13. april 1924, i en søskenflokk på fem.

I biografien om henne, som er delt av den religiøse ordenen hun grunnla, hadde hun sin første religiøse opplevelse da hun som niåring tok sin første nattverd. Hun har senere fortalt at hun fikk en visjon der Vår Herre spurte henne om hun ville være hans.

– Han så ut til å være en så kjekk og fantastisk mann, jeg sa ja umiddelbart. Så ba han meg møte ham hver søndag ved nattverden. Jeg sa ingenting om denne samtalen til noen, og trodde at alle som gikk til nattverden hørte Vår Herre snakke med dem, forteller hun i biografien.

Som 13-åring skrev hun brev til Oblate Sisters of Providence i Baltimore, der hun sa at hun ønsket å bli nonne. Da hun var ferdig med videregående, gikk hun i kloster.

Rebecca George ved Western Carolina University i North Carolina sier at det at kroppen ikke brytes ned etter ens død ikke er så sjelden som man skulle tro. Kister og klær bidrar også til å bevare kropper, sa hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com