Hjem Kjendisnytt TV 2-profilen om den voldelige oppveksten: – Han rørte aldri mor eller meg igjen

TV 2-profilen om den voldelige oppveksten: – Han rørte aldri mor eller meg igjen

Del
X

Som 15-åring var TV 2 Sportens Jon Hartvig Børrestad fysisk sterk nok til å stå opp mot en voldelig far. Det ble et tidsskille i livet hans.

– Min far, Odd Hartvig Børrestad, var en tøff herremann. Han ville vært 100 år i år, en røff mann fra en annen generasjon, en annen tid. Han var 55 da jeg ble født, og han var hardhendt.

Dette har TV 2-profilen tidligere fortalt til Dagbladet.

At han har blitt den han har blitt i dag, er på tross av faren, og ikke på grunn av ham, mener sportsankeret som selv har tatt avstand fra alt som handler om dominerende fedre.

Han avkrefter at det dreide seg om ris, som for Jons generasjon ikke var et helt ukjent fenomen. Han forteller at faren rett og slett var en voldelig mann.

– Det gikk både utover meg og min mor, Bjørg. Jeg prøvde lenge å unnskylde og forstå ham: født på jordgulv i Stavern, hadde en hard oppvekst, var motstandsmann under krigen. En fyr som levde et tøft liv, men som kom seg opp og fram – og var helse- og sosialsjef, sier han til avisa.

Han forteller at det først er i ettertid han har forstått at volden og usikkerheten han utsatte både ham og moren for, var galt. Som liten fortalte han aldri noen om hva som foregikk innenfor husets fire vegger.

– De fleste barn elsker sine foreldre, og jeg husker også gode opplevelser, at far og jeg spilte tennis og så fotballkamper. Men det var unntaksvis, de gode stundene var sjeldne.

Da Jon var 15, gikk han i mellom og ba faren roe seg da han var på vei til å bli konfronterende mot moren. Da hadde Jon vokst seg nesten helt opp til dagens 194 cm, og var kraftig for alderen.

– Det ble et tidsskille i livet, jeg var fysisk sterk nok til å stå opp mot far. Han rørte aldri mor eller meg igjen.

Han har valgt å fortelle om dette siden han mener det er viktig å sette søkelys på vold og overgrep.

  1. kvinne
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com