in ,

TV 2-sportens Ida Moseng: – Når jeg er i Gjerdrum kjører jeg ofte bort til skredgropa bare for å se og tenke

Faksimile: Instagram/Huslig

TV 2 Sportens Ida Moseng syns det var veldig tøft ikke å kunne bidra i hjembygda Gjerdrum etter skredet natt til 30. desember 2020.

– Alle kjenner alle her i bygda, eller alle vet hvem alle er. Så det å ikke kunne være hjemme og bidra i ettertid var tøft, sier TV 2-programleder og journalist Ida Moseng til Romerikes Blad.

TV2-sportens profil kommer fra Gjerdrum på Romerike. Vi er vant å se henne smilende på stportsnyhetene. Men for et år siden kjente hun på tragedien som rammet hjembyda.


Les også: Erna: – 2020 ble et skikkelig uår

Da leirskredet gikk i Gjerdrum natt til 30.desember i 2020 var 28-åringen på hytta på Sjusjøen sammen med broren, foreldrene og kjæresten.

Hun forteller lokalavisa at det tok lang tid før hun skjønte omfanget.

Les også: Valpen Milan trøster skredofrene: – Jeg vet ikke hvordan jeg skulle klart meg uten han nå

Natt til lille nyttårsaften i 2020 ble en rekke boliger tatt i et kvikkleireskred i Gjerdrum kommune på Romerike.

Tragedien var tung i området som har hatt flere leirskred i årene forut. Da vi skulle gå fra 2020 til 2021 valgte Romerikingene å utsetter nyttårsfeiringen ti minutter – ett minutt for hver savnede.

Etter hvert ble det klart at det var 10 personer og et ufødt barn som mistet livet i tragedien. Flere ble alvorlig skadet. De som kom seg derfra i livet har hatt en lang vei å gå med både forsikringsoppgjør og skattemyndigheter.

– Det å se bygda di sånn med hus som var borte og alle de skadene. Det var helt forferdelig og surrealistisk, sier Tv 2- Ida.

Ida og familien ble ikke direkte rammet av skredet, men reiste likevel hjem til Gjerdrum samme dag.

– Vi kjørte ned fra hytta den dagen det skjedde, vi følte at vi måtte hjem på en måte. Så nyttårsaften var vi her hjemme med venner fra Gjerdrum, så det var veldig godt å samles i en stund som det, sier hun til Romerikes Blad.

Selv skulle hun rett til hoppuka. Få kunne ta over for TV 2s sportsjournalist som i etterkant innrømmer at det å ikke kunne bidra i hjembygda etter katastrofen var tøft.

– Jeg savnet veldig hjem. Jeg ville hjem og bidra. Det var helt grusomt å sitte på andre siden av landet og ikke få gjort noen ting. Da kjente jeg veldig på at det var tungt å ikke bo hjemme.

Ida er fortsatt preget av det som skjedde for et drøyt år siden.

– Når jeg er hjemme i Gjerdrum kjører jeg ofte bort til skredgropa bare for å se og tenke. Det er et stort og åpent sår som fortsatt er der, sier hun til RB.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Stortingspresidenten om netthatet: Leser heiaropene

Dette er budskapet 9 av 10 slagpasienter ville gitt til sitt yngre selv