søndag, oktober 24, 2021

Tv-yndlingen Leo med ny og alvorlig «pekefinger-fri» serie

Mest lest nå

I «RUS» skal Leo Ajkic finne sannheten om rusen – på godt og vondt. For det er et par ting du trenger å vite for å feste trygt.

– Ta deg gjerne en fest, jeg vet jo hvor digg det kan være. Jeg forstår nysgjerrigheten og dømmer ingen. Men vit helst hva du putter i deg og ta vare på hverandre. Jeg håper og tror at historiene vi forteller i «RUS» en dag kan redde livet til en du er glad i. Eller deg selv, sier Leo Ajkic.


I «RUS» går programleder Leo Ajkic bak dørene som norsk ungdom lukker for de voksne og opplever de delene av festen mor og far ikke får se.

For å forstå rusen, studerer Leo gleden. Men han er også flue på veggen under rusbehandling og møter etterlatte som har mistet noen etter overdose.

– Kanskje jeg kan være en slags storebror som snakker åpent og ærlig om rusmidler og rusbruk. En storebror er ofte kulere enn mor og far når det gjelder fest og sånn, men en storebror bryr seg. Jeg unner folk å koser seg på fest, men vil at de koser seg trygt, sier Leo.

Tidligere har Leo Ajkic fulgt flyktninger i serien «Flukt» og snakket med om folks bekymringer i serien «Uro». Denne gangen leter han etter svar på det ungdommene selv lurer på om rus.

Dokumentarserien «RUS» har premiere mandag 18. oktober på NRK1 kl. 21.20 og alle episodene blir tilgjengelige i NRK TV samme dag.

Den nye dokumentarserien bygger på et omfattende forarbeid, der redaksjonen i Pandora Film har reist rundt og truffet ungdom på ungdoms- og videregående skoler over hele landet.

I samtalene kom det tydelig fram at de unge ønsket seg et program om rus som gir dem fakta, og ikke pekefinger.

De synes foreldre, og voksne som politi og lærere kan bli moraliserende og dømmende, mens venner og entusiaster ofte har en tendens til å skjønnmale bruken av alkohol og andre rusmidler.

– Vi vet at samtalene foreldre tar med sine barn om rus kan være livsviktige. Derfor håper vi at historiene i denne serien starter noen åpne samtaler i familien, og gir faktakunnskap på et felt med mange myter og misforståelser, sier regissør Lasse Gallefoss i Pandora Film.

– Noen tror kanskje en serie om fest er mest for ungdom, men om du har barn, barnebarn eller bare kjenner noen unge, så er RUS kanskje akkurat det programmet som du bare må få med deg, sier han.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter