Hjem Familie Tvillingjentene ble født som en av en million tilfeller

Tvillingjentene ble født som en av en million tilfeller

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Cirka én av 80 fødsler i Norge er en tvillingfødsel, og cirka 25% av dem er såkalt eneggede. Da det engelske paret Nicola og Todd Bailey fikk tvillinger hos Rotherham General Hospital i Rotherham, South Yorkshire, i England, var det enda sjeldnere det som skjedde.

Den ene av tvillingparet ble nemlig født med Downs Syndrom, den andre ikke. En hendelse som bare skjer i et av en million tilfeller.

Foto: privat

Tvillingene, Quinn og Harper Bailey, ble født den 15. februar i fjor, men 38 minutters mellomrom. Fødselen forløp som normalt, og ingen hadde noen mistanker under svangerskapet.

Foto: privat

Legen som mottok tvillingene beklaget ovenfor paret, men det ville de ikke høre tale om. Ekteparet Baileys forelsket seg i begge to med det samme, og ville ikke byttet med noen i hele verden.

Foto: privat

Nicola forteller i et intervju med den engelske avisen Metro at det er tydelig tvillingene har et sterkt bånd seg i mellom, og at de lyser opp når de ligger ved siden av hverandre.

Foto: privat

Paret har sønnen Lucas fra tidligere, og han synes det er stor stas med to tvillingsøstre. Selv om Harper er litt annerledes enn søsteren Quinn.

Foto: privat

Selv om tvillingene er som tvillinger flest, er det imidlertid enkelte forskjeller på dem. Blant annet skal Harper gjennomføre en hjerteoperasjon ved seksårsalderen. Hun har en medfødt hjertfeil, noe som er vanlig hos barn med Downs Syndrom.

Foto: privat
Foto: privat

Selv om ekteparet understreker at de ikke gjør forskjell på tvillingene sine, har det likevel medført en endring i livet deres. Verst er det når folk stirrer på dem når de er ute, eller kommenterer at barna er søte – selv om den ene har Downs.

LES OGSÅ: Bildet der lillebroren med Downs syndrom ser bruden for første gang, går verden over

Foto: privat

Derfor vil ekteparet benytte sjansen til å informere andre om hva Downs Syndrom egentlig er, og slik at flere forstår situasjonen de er i. De vil fortelle at det ikke er verdens undergang, hverken å få tvillinger eller at den ene av dem har Downs Syndrom. Faktisk er de litt stolte av at de er «en av en million», og hadde ikke villet fjerne Harper selv om det hadde blitt oppdaget under svangerskapet.

Foto: privat

Også her hjemme går debatten ofte livlig om hvorvidt barn med Downs Syndrom burde fjernes ved abort dersom det oppdages tidlig i svangerskapet, men som ekteparet Baileys så treffende uttrykker det, barn er barn, og man elsker dem uansett.

LES OGSÅ: Tvillingguttene med Downs syndrom inspirerer folk over hele verden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com