Hjem Nyheter Tyder tallene på at folk er blitt ærligere?

Tyder tallene på at folk er blitt ærligere?

De siste årene har det stadig vært en økning i sykkeltyverier. Nå viser helt ferske tall fra Gjensidige at det har vært en nedgang.

– Våre tall hittil i år viser en nedgang på ti prosent sammenlignet med samme periode i fjor, forteller Gjensidiges produktutvikler Simon Andre Olsen i en pressemelding fra selskapet.

Ti prosent høres ikke mye ut men når vi tar tallene fra Finans Norge i betraktning, der det i 2020 ble meldt om 14.869 stjålne sykler til forsikringsselskapene og 12.808 sykler året før, så er dette et virkelig gledelig øyeblikksbilde, mener Olsen.

Han forteller at Gjensidige hittil i år har registrert 530 sykkeltyverier. I 2020 utbetalte forsikringsselskapene 124 millioner kroner, en økning på 22 prosent fra året før.

– Vi tror en forklaring på nedgangen kan være den lavere mobiliteten i samfunnet på grunn av restriksjoner. Dette har vel også truffet ekstra hardt i de større byene, hvor pålegg om hjemmekontor og annet gjør at færre har hatt behov for å sykle til jobb og arrangementer, sier han.

Når det gjelder treningssykling og -turer parkerer man syklene i mindre grad på utsatte steder, noe som også kan ha påvirket positivt.

Samtidig er det nå store verdier der ute, med mange dyre syker og elsykler – og sykkelforretningene melder om stor etterspørsel.

– Derfor er vi veldig spente på hva våren og sommeren vil bringe, og det svært viktig å sikre sykkelen godt, fastslår Olsen.

Gode råd mot sykkeltyverier:

  • Registrer sykkelen i et FG-godkjent sykkelregister
  • Bruk forsikringsgodkjente låser (FG-godkjente)
  • Lås sykkelramme og bakhjul fast i en stolpe, sykkelstativ eller lignende
  • Bruk en ekstra lås av annen utforming/materiale til å låse forhjulet
  • Unngå å la sykkelen stå ute om natten
  • Anmeld sykkeltyveri så fort som mulig  

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com