lørdag, juli 4, 2020

Tyrkia åpner grensene for syriske flyktninger

Mest lest nå

Tyrkia venter nå en ny bølge syriske flyktninger etter en hendelse i Tyrkia som resulterte i 22 døde tyrkiske soldater. Tyrkiske myndigheter vil ikke hindre flyktningene å ta seg inn i Europa, forteller en tyrkisk kilde til Reuters.

På torsdag ble en tyrkisk forsvarsbase i Idlib-regionen angrepet av jagerfly som resulterte i 22 døde tyrkiske soldater og mange skadede, forteller en offisiell talsperson til Reuters.


The Syrian Observatory, en organisasjon som overvåker krigssituasjoner, melder at det er snakk om 34 døde soldater, og at nesten en halv million sivile har blitt forflyttet nærmere den tyrkiske grensen siden desember på grunn av gjentatte angrep fra syriske styrker støttet av Russland.

Det er dette de tyrkiske myndighetene baserer avgjørelsen sin på nå når de velger å åpne grensene mellom Tyrkia og Syria. Tyrkisk politi, kystvakten og sikkerhetspersonell på grensen har fått ordrer om å ikke nekte flyktninger å komme inn.

3,7 millioner syriske flyktninger er tatt inn av Tyrkia siden flyktningskrisen startet. Tyrkia har fått flere milliarder i støtte av EU grunnet en avtale laget i 2016, i mot at Tyrkia holder flyktningene innenfor de tyrkiske grensene. Tyrkia fungerer dermed som en slags buffersone.

Den syriske presidenten Bashar al-Assad sine styrker har presset hardt i de siste månedene med mål om å ta tilbake områder tatt av rebeller in nordvest-Syria, med støtte fra det russiske flyvåpenet.

Krigen i Syria har nå pågått i ni år. Flere millioner har flyktet fra landet og hundretusener er drept. IS er omtrent beseiret og Bashar al-Assad har større kontroll over landet sitt enn tidligere. Likevel finnes det hundrevis av militante grupper, som enten får støtte av Tyrkia, Bashar al-Assad, Russland, Iran, eller andre land i regionen.

130,098FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter