Hjem Nyheter Tysk avis: Trump vil ha førsterett på vaksine

Tysk avis: Trump vil ha førsterett på vaksine

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Donald Trump prøver å lokke tyske forskere til USA slik at landet får førsterett på vaksiner for Koronaviruset.

President Trump skal ifølge kilder i den tyske regjeringen prøve å få farmasøytselskapet CureVac, som for øyeblikket jobber med å utvikle en vaksine for Koronaviruset, til USA. Lokkemiddelet er betydelige summer penger til selskapet, ifølge avisen Die Welt. Grunnen er visst nok at Trump ønsker å sikre USA resultatet av forskernes arbeid.

– Men bare USA, sier regjeringskildene til avisen.

Daniel Menichella, leder for selskapet (inntil forrige onsdag), deltok på et møte med farmasøytiske ledere og president Trump i Det hvite hus i begynnelsen av mars. På møtet skal dette ha blitt diskutert i detalj.

Nå prøver den tyske regjering å stoppe Trumps handlinger. Vanligvis kan den føderale regjeringen enkelt stoppe forskningsarbeid, siden mange forskningsinstitutt tilhører staten. Regjeringen kan derfor når som helst forby et salg. Men CureVac er et privat selskap, så et salgsforbud er dermed mulig kun under veldig spesielle forhold, skriver avisen.

Går heller i forhandling

Regjeringen tar heller en annen vei. Representanter for helsedepartementet og økonomidepartementet forhandler med Cure Vac.

– Den føderale regjeringen er selvsagt veldig interessert i at det også utvikles vaksiner mot det nye viruset i Tyskland og Europa. Regjeringen er derfor i intensive forhandlinger med selskapet CureVac, bekrefter en talsperson for helsedepartementet ovenfor Die Welt.

Ifølge avisens kilder skal også den tyske regjeringen prøvd å lokke selskapet «tilbake» med bruk av økonomiske insentiver. CureVac nektet å svare på spørsmål angående dette.

LES OGSÅ: England : Baby født med koronavirus

Får sterk kritikk 

Samtidig får Donald Trump nå sterk kritikk fra borgerne i USA. Trump stoppet nylig all flytrafikk fra Europa i 30 dager. Samtidig var presidenten klar på at amerikanske statsborgere i utlandet kunne komme hjem.

Trump og administrasjonen hans har samtidig innført «screening» på de amerikanske flyplassene. Det vil si at alle reisende må vente til de blir screenet for feber. Dette har skapt enorme køer og opphopning av folkemasser. Stikk i strid mot det man bør gjøre for å forhindre smitte av virus.

En video som viser galskapen sirkulerer nå på Twitter. Nedenfor kan du se den: 

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com