Storbritannia og USA, sammen med ytterligere 25 land, har blitt enige om å forsyne Ukraina med våpen og andre forsyninger.
Tyskland bryter praksisen med å blokkere eksport av dødelige våpen til konfliktsoner, og vil la Nederland sende granatslynger til Ukraina.
Tyskland har godkjent Nederlands forespørsel om å sende 1000 antitankvåpen og 500 stingermissiler for å bidra i kampene mot den russiske invasjonsstyrken, sier to EU-tjenestemenn til Politico. Saken er ifølge Dagbladet gjengitt i en rekke medier.
Inntil lørdag hadde Tyskland holdt seg til sin langvarige praksis med å ikke tillate at dødelige våpen de har kontroll over, gis videre til en konfliktsone.
Det tyske skiftet kommer i det flere av landets vestlige allierte mobiliserer for å sende Ukraina mer våpen, ammunisjon og luftforsvarssystemer mens russiske styrker kjemper seg fram mot ukrainske byer.
Kansler Olaf Scholz beskriver det russiske angrepet som «et vendepunkt» på Twitter: «Det er vår plikt å gjøre vårt beste for å hjelpe Ukraina med å forsvare seg mot den invaderende hæren til #Putin.
«Det er derfor vi leverer 1000 antitankvåpen og 500 stingermissiler til våre venner i #Ukraina.»
Uaktuelt for Norge
VG skriver at også Norge har en lignende praksis som Tyskland med å ikke sende våpen til områder i krig eller der krig truer, som for Norges del dessuten også er nedfelt i lov.
Statsminister Jonas Gahr Støre sa fredag at det er uaktuelt å endre loven som forhindrer at Norge sender militært utstyr til Ukraina.
– Vi har ingen planer om å endre norske regler slik at vi kan eksportere våpen til Ukraina, uttalte Støre til NRK.
LES OGSÅ: Putin har gitt soldatene ordre om å angripe alle retninger