in

Tyskland har innført ny lov: Kvinner blir bøtelagt dersom de kjører bil iført burka

Tyskland har innført ny lov.

Vi har flere lover som er til for å skjerpe sikkerheten og konsentrasjonen i trafikken. Det er som alle vet ikke lov å kjøre mens man prater i mobiltelefon (uten handsfree) eller kjøre i beruset tilstand.

I Tyskland har man nå innført en ny lov som skal gjelde for alle som kjører bil i landet.


Deutsche Welle skriver at den nye loven forbyr alt som dekker ansiktet mens man kjører bil. Det gjelder blant annet bruka, niqab, masker eller annen bekledning som dekker ansiktet. Dette begrunner man med at alle som kjører bil skal kunne identifiseres, for eksempel ved fartskontroller.

Bot på 560 kroner

Dersom man bryter loven og kjører med tildekket ansikt, kan man vente seg en bot på 60 euro, noe som tilsvarer rundt 560 norske kroner. Forbudet gjelder all form for tildekking, men mange mener at loven har kommet som et direkte forbud mot burka og niqab. Dette har fått store reaksjoner.

Nurhan Soykan er visedirektør i muslimenes sentralråd i Tyskland. Han reagerer på forbudet og forklarer til Deutsche Welle:

– Dette er bare et bevis på at man innfører nye lover på områder hvor det ikke hadde vært nødvendig med en ny regulering. Vi har ikke hørt om et eneste tilfelle hvor verken burka eller niqab har vært skyld i trafikkulykker.

Tyskland har i løpet av den siste tiden skjerpet satsene for bøter ved lovbrudd i trafikken. For eksempel har man firedoblet boten for å ulovlig bruke mobiltelefon mens man kjører.

Hva tenker du om forbudet mot å dekke ansiktet mens man kjører bil? Burde det vært slik i Norge også eller er dette en diskriminering av muslimer? Del dine meninger i kommentarfeltet på Facebook!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Han slipper en hjemløs hund inn i bilen – se på henne nå

Elev tok sitt eget liv – på skolen neste dag ble alle elevene møtt av trøstende ord