søndag, februar 28, 2021

Tyskland stenger ned hele landet

Mest lest nå

Det er et høyt smittetrykk i Tyskland, og det gir Forbundskansler Angela Merkel og statsministerne lite valg. De stenger nå ned hele landet.

Vi er tvunget til å handle – og handler nå, sier hun, ifølge avisa Bild. I følge Bilds sine kilder vil nedstengingen vare til 10.januar. Den 5.januar skal det holdes et møte for å vurdere en eventuell forlenging av dette.

Fra onsdag denne uken kan altså ikke tyskerne gå i butikken for å handle julegaver og annet. Matbutikker og apotek får holde åpent, mens alle andre butikker må stenge.


Skoler og barnehager vil også være helt stengt.

Smittetrenden i Tyskland er stigende, og det er registrert 338,5 smittede per 100.000 innbyggere i landet. De siste 14 dagene er det registrert nesten 6000 døde, skriver VG.

En svært annerledes julefeiring

For tyskerne blir julefeiringen annerledes enn man nok hadde håpet på.

Avisen Der Spiegel har fått tilgang til planene som forbundskansler Angela Merkel la frem for de 16 statsministerne i Tyskland, søndag. Avisen skriver at mellom 24. og 26. desember kan fem nære familiemedlemmer og deres barn opptil 14 år møtes. Ifølge planene Der Spiegel viser til vil ektefeller, samboere og partnere, i tillegg til blodrelasjoner og deres husstandsmedlemmer inngå i kategorien «nære familiemedlemmer».

Religiøse samlingssteder som kirker, moskeer og synagoger kan kun holde åpent dersom man holder en avstand på 1,5 meter. Alle må bruke munnbind og det blir forbudt med allsang.

Det forventes at det blir innført forbud mot å samles på nyttårsaften, forbud mot salg av raketter og oppskyting av raketter på offentlige plasser.Det blir også forbud mot å drikke alkohol på offentlige steder.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter