Hjem Nyheter Tyver har stjålet brannvesenets smittevernutstyr. Politiet vil ha tips

Tyver har stjålet brannvesenets smittevernutstyr. Politiet vil ha tips

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Politiet forteller at noen har stjålet smittevernutstyret på brannstasjonen på Herøy i Nordland. Nå ønsker de hjelp fra publikum til å finne utstyret.

– Vi har lite å gå etter i denne saken, og ønsker derfor å gå ut med informasjonen i media, spesielt med tanke på viktigheten. Kritiske samfunnsfunksjoner må få beholde smitteværeutstyret, og derfor ser vi alvorlig på saken, sier politoverbetjent Thomas Johansen i Ytre Helgeland driftsenhet til lokalavisen i Sandnessjøen.

Det er snakk om til sammen 150 støvmasker og en del håndsprit som er sporløst forsvunnet. Støvmaskene og håndspriten er primært brannvesenets eget smittevernutstyr, som de er avhengig av om de skal bistå helse og politi, der de må inn på områder med smittefare.

Ble stjålet forrige uke

Politiet forteller at tyveriet ble oppdaget på onsdag i forrige uke. De ønsker observasjoner fra tidlig i forrige uke eller tidligere. Politiet avventer nå en mer utfyllende rapport fra brannvesenet.

LES OGSÅ: Koronasmittede Arild har en bønn til meg og deg: ikke bagatelliser symptomene!

– Dette ble oppdaget av folk i brannvesenet og meldt inn til oss i etterkant. De har tatt en runde med folk der ute for å sørge for at dette ikke har blitt satt bort. Men de finner fortsatt ikke smittevernsutstyret og da har vi konkludert med at dette er et tyveri, sier politoverbetjenten.

Sykehusene blir prioritert

Koronavirusets inntreden gjør at mange folk blir redde. Det gikk bare noen dager etter viruset kom til Norge, og så var apotekene helt utsolgt for håndsprit.

Ann Mari Østtorp, markedssjef i Kiiltoclean, selskapet som står bak Antibac sier til Dagsavisen at de jobber på spreng for å lage nok håndsprit, men at de prioriterer sykehus fremfor apotek.

– Når vi får inn varer, fordeler vi det ut fra det jeg vil kalle en rettferdig prioritering, sier hun, og legger til at det er viktig for dem å sørge for at sykehusene har nok varer.

LES OGSÅDe var gift i 60 år – døde av koronaviruset med 2 timers mellomrom

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com