in ,

Ubehagelig og velspilt true crime i ny serie basert på en av Sveriges mest omtalte drapssaker

Skjermdump: Instagram/Discovery+ Sverige

Discovery Sverige har laget thrilleren Mørkt hjerte. Serien er baserit på en av Sveriges mest omtalte drapssaker.

Mørkt hjerte er en psykologisk thriller i fem deler som er basert på Förlösamordet, en av Sveriges mest omtalte drapssaker.

I 2012 ble 63 år gamle Göran Lundblad skutt og drept i sin egen seng, før han ble begravd i en åker ikke langt fra hjemmet. Ved hjelp av arbeidet fra en frivillig ildsjel blir Lindblads egen datter og hennes kjæreste til slutt avslørt og dømt til 18 års fengsel for ugjerningen. 


Mørkt hjerte er en dramatisering av hendelsene og den påfølgende jakten på gjerningspersonene, og serien ble tatt ut til Sundance-programmet januar 2022.

Aftonbladet omtaler serien som «ubehagelig og velspilt true crime». Grunnlaget for serieskaperne er Joakim Palmkvists bok «Hvordan løser du et spaningsmord: Therese Tangs historie», om Forløsningsmordet 2012. Kriminalsaken som er en av Sveriges mest omtalte, ble løst av en privatperson. Og heller enn å krydre hendelsene med nye varianter, så utforsker serien det psykologiske mørket, forteller anmelderen.

Förlösadrapet fant ifølge Wikipedia sted i Förlösa utenfor Kalmar 30. august 2012. 63 år gamle Göran Lundblad ble skutt til døde i sin egen sengen med hagle og begravd på et jorde, 700 meter fra boligen.

Liket ble funnet først to år etter drapet. I 2015, tre år etter drapet, ble Lundblads datter Sara og kjæresten hennes Martin Törnblad ble dømt til 18 års fengsel i Kalmar tingrett for drapet.

Motivet antas å være knyttet til Lundblads formue og at han skal ha motarbeidet datterens kjæreste.

Saken var lenge uoppklart, inntil Martin Törnblad ifølge Aftonbladet fortalte en kvinne som jobbet for «Missing People» at det var han og Göran Lundblads datter Sara som hadde drept Lundblad, og deretter begravd ham på et jorde.

Kvinnen fra organisasjonen Missing People, Therese Tang, varslet politiet og kort tid etter ble både Martin Törnblad og Sara Lundblad pågrepet, mistenkt for drap.

Tre uker senere ble levningene etter Göran Lundblad funnet, gravlagt på stedet som Törnblad pekte ut.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Han viet livet sitt til å hjelpe foreldreløse barn – Nå er han drept mens han forsvarte Ukraina

Dramaserien tar opp temaet som har vært hyperaktuelt i Norge i ti år – se trailer av «Alt du elsker» her