in

Ugle tar feil av et egg, og tror andungen er dens egen. Se de helt spesielle bildene

Det var amatørfotograf Laurie Wolf fra Florida som tok det unike bildet av ugla og andungen. Bildet tok hun i sin egen hage.

«De to bare satt der, side om side», sier Laurie til National Geographic.

«Det er ikke til å tro. Jeg tror det fortsatt ikke den dag i dag», sier hun videre.


Laurie forteller at hun trodde ugla, som bodde i et tre like ved, hadde egne unger. Men da hun så nærmere etter, la hun merke til at den ene ungen var en andunge, som ugla tok vare på som om det var dens egen.

Kunne spise andungen

Etter å ha summet seg, ble Laurie redd for at ugla, som er et rovdyr, skulle ende opp med å spise andungen. Hun tok kontakt med en fugleekspert for å få råd. Eksperten kunne bekrefte hennes bekymring.

En lokalt dyre-organisasjon sa de kunne ta vare på andungen, hvis Laurie klarte å få tak i den. Men akkurat da Laurie og ektemannen hennes skulle til å fange den, hoppet den ut av redet og vagget bort til nærmeste pytt. Så ble den borte, og Laurie har ikke sett den siden.

Ikke helt uvanlig

Det er visstnok ikke så helt uvanlig at ender sprer eggene sine i andre fuglers reder. På den måten håper de at noen andre skal hjelpe dem med å ruge og ta vare på ungene.

«Det er ikke vanlig, men det skjer rett som det er», sier Christian Artuso til National Geographic. Han er direktør ved en fuglestudie-organisasjon i Canada.

«Du kan se på det som at de ikke legger alle eggene sine i same kurv. Hvis du sprer eggene, har du større sjanse for at genene dine går videre, spesielt hvis du mister dine egne egg til rovdyr», sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Plages du med kviser? Dette trikset skal kunne fjerne dem over natten

Kjæresten krever at mannen velger mellom henne og hunden – les mannens svar