Forsiden Viralt Ugle tar feil av et egg, og tror andungen er dens egen....

Ugle tar feil av et egg, og tror andungen er dens egen. Se de helt spesielle bildene

Det var amatørfotograf Laurie Wolf fra Florida som tok det unike bildet av ugla og andungen. Bildet tok hun i sin egen hage.

«De to bare satt der, side om side», sier Laurie til National Geographic.

«Det er ikke til å tro. Jeg tror det fortsatt ikke den dag i dag», sier hun videre.

Reklame

Laurie forteller at hun trodde ugla, som bodde i et tre like ved, hadde egne unger. Men da hun så nærmere etter, la hun merke til at den ene ungen var en andunge, som ugla tok vare på som om det var dens egen.

Kunne spise andungen

Etter å ha summet seg, ble Laurie redd for at ugla, som er et rovdyr, skulle ende opp med å spise andungen. Hun tok kontakt med en fugleekspert for å få råd. Eksperten kunne bekrefte hennes bekymring.

En lokalt dyre-organisasjon sa de kunne ta vare på andungen, hvis Laurie klarte å få tak i den. Men akkurat da Laurie og ektemannen hennes skulle til å fange den, hoppet den ut av redet og vagget bort til nærmeste pytt. Så ble den borte, og Laurie har ikke sett den siden.

Ikke helt uvanlig

Det er visstnok ikke så helt uvanlig at ender sprer eggene sine i andre fuglers reder. På den måten håper de at noen andre skal hjelpe dem med å ruge og ta vare på ungene.

LES OGSÅ
Kreativ pappa tok voksen-bilder av sin premature sønn. Se de morsomme bildene

«Det er ikke vanlig, men det skjer rett som det er», sier Christian Artuso til National Geographic. Han er direktør ved en fuglestudie-organisasjon i Canada.

«Du kan se på det som at de ikke legger alle eggene sine i same kurv. Hvis du sprer eggene, har du større sjanse for at genene dine går videre, spesielt hvis du mister dine egne egg til rovdyr», sier han.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT