torsdag, januar 21, 2021

Uimotståelige fløteboller med jordbær

Mest lest nå

Ikke bare smaker fløteboller aldeles fantastisk med et jordbær i midten. Det ser også lekkert ut når du tar en bit av de kunstferdige godbitene.

«Flødeboller» er nærmest en egen kunstform i danske konditorier. Har du ikke allerede utforsket denne delen av dansk kulturarv, bør du huske på å prøve neste gang du er i Danmark. I mellomtiden kan du diske opp hjemme. Det er slettes ikke så vanskeligt.

Oppskriften er utviklet av Odense Marcipan og gir rundt 20 flødeboller.


Dette er ingrediensene du behøver:

Marsipanbunn

300 g marsipan
130 g sukker
3 eggehviter

Faksimile: Odense Marcipan
Skum

6 cl vann
90 g glukosesirup
200 g sukker
4 eggehviter
15 g sukker
20-14 jordbær (ett til hver fløtebolle)

Pynt

400 g mørk sjokolade, 55% kakaoinnhold
Frysetørkede jordbær

Slik går du frem:

1) Marsipanbunner: Legg sukkeret i bløt i eggehviten i 1-2 timer, og rør deretter sammen men marsipanen. Når du har blandet sammen til en masse tar du den i en sprøytepose og sprøyter ut til bunner i passende størrelse. Stek deretter marsipanbunnene ved 190 ° C i 8-10 minutter, til de er gyldne.

2) Skum: Kok opp vann, glukose og 200 g sukker til en sirupblanding. Når sirupen når 110 ° C, begynner du å piske eggehviter og sukker. Når sirupen når 118 ° C, heller du den forsiktig i det piskede skummet, og pisker helt til skummet når romtemperatur.

3) Rens jordbærene og skjær toppen av dem. Legg et bær på hver av de kalde marsipanbunnene, med den kappede siden ned. Fyll deretter skummet i en sprøytepose og spray det på marsipanbunnen. La overflaten på skummet tørke i ca. 60 minutter.

4) Temperer den mørke sjokoladen og legg sjokoladen forsiktig over krembollene. Pynt til slutt med frysetørkede jordbær.

Du bør lage fløtebollene samme dag som de skal spises. Siden det er friske bær i dem, holder de seg maksimalt til neste dag.

LES OGSÅ: Lyst på noe nytt til kaffen? Prøv himmelsk sjokolade-lasagne

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter