torsdag, juni 4, 2020

Ukjent mann forsøkte å voldta Sofie – det skulle han ikke gjort

Mest lest nå

Ønsker å ta Twitter til retten

Under pressekonferansen torsdag kveld i det ovale kontoret, langet president Donald Trump ut mot sosiale medier og spesielt Twitter, etter at...

Hvert år kårer organisasjonen Svenska Hjältar en skytsengel, og i 2017 falt valget på en kvinne som virkelig har gjort seg fortjent til benevnelsen.

Det var en helt vanlig hverdagskveld i februar da Jenny Englund sitter i sitt hjem i Borlänge og spiller kort med noen venner. Samtidig er den 30 år gamle Sofie på hjem i mørket utenfor, etter den siste bussen hadde kjørt.


Da er det en mann plutselig dukker opp i mørket og vil snakke med Sofie, noe som gjør henne mistenksom.

– Jeg sier han skal gå vekk, og at jeg ikke vil bli med ham, men han følger etter meg og prøver å sjarmere meg. Han vil jeg skal bli med på nachtspiel og prøver å klemme med. Jeg kan bare ikke bli kvitt ham, forteller Sofie til den svenske avisen Aftonbladet.

Mannen er innpåsliten og da Sofie velger å ta opp telefonen for å ringe til en venn, blir han bestemt og slår den unna samtidig som han griper tak i armen hennes.

Sofie skriker nå samtidig som hun desperat forsøker å komme fri fra mannens grep, noe som ikke lar seg gjøre da han legger hele sin tyngde i grepet.

Det finnes imidlertid ingen mennesker ute på gaten som kan høre Sofies desperate rop etter hjelp, men utrolig nok blir hun hørt av Jenny der hun sitter hjemme på kjøkkenet.

Jenny skynder seg ut og løper i den retningen ropene kommer fra, samtidig som hun roper; «hva er det som skjer?»

Da svaret er; «jeg blir voldtatt», tar hun fart og løper direkte på mannen som nå holder Sofie nede med et kvelertak rundt strupen hennes. Jenny reagerer instinktivt.

– Jeg kommer i full fart og vi flyr cirka to meter gjennom luften. Jeg er så redd at jeg griper tak i håret hans og dunker hodet hans i bakken, sier Jenny.

Etter å ha ringt 112 blir Sofie bragt til et sykehus hvor hun blir undersøkt og får hvilt seg etter hendelsen. Den ukjente mannen rakk dessverre å flykte før politiet kom, men takket være Jenny grep ham i hodet ble han pågrepet noen måneder senere. Hun hadde nemlig revet løs flere hårstrå de kunne trekke DNA ut av, og ettersom mannen tidligere hadde vært arrestert og dømt for voldtektsforsøk var det en smal sak for politiet å finne ut hvem han var.

Om ikke Jenny hadde reagert på de desperate ropene hadde nok hendelsen hatt en betraktelig verre slutt enn hva den fikk nå. Vi kan ikke annet enn å være enige i at Jenny i høyeste grad er en skytsengel, og del gjerne hvis du også er enig.

129,786FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter