Hjem Dyr Ukraina: Hjemløse hunder og katter står pent og pyntelig i kø ved matstasjonene frivillige har satt opp i de frigjorte byene
Dyr

Ukraina: Hjemløse hunder og katter står pent og pyntelig i kø ved matstasjonene frivillige har satt opp i de frigjorte byene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Etterhvert som krigen har herjet har det blitt stadig flere hjemløse hunder i Ukraina. En av de frivillige som deler ut mat til hundene, har filmet hvordan de sultne og tålmodige står i kø og venter på tur ved en hundefôr-stasjon.

Opptakene du kan se i videoen nederst i saken er fra den nylig frigjorte byen Kramatorsk i Donetsk. Her har frivillige installerte en hundematdispenser – og som du ser i videoen setter også byens hjemløse katter pris på installasjonen.

Det er filmprodusenten Nate Mook som har installert en provisorisk hundematdispenser i byen Kramatorsk.

– Jeg har aldri sett noe lignende. I går installerte vi en fôringsstasjon for fordrevne kjæledyr i Kramatorsk. I morges sto de ukrainske hundene i kø for å spise, sier han til The Dodo ifølge den britiske avisa Daily Mail.

Til tross for de prøvelsene disse dyrene må ha vært gjennom når frontlinjen flyttet seg gjennom hjembyen deres står hundene i videoen høflig og rolig og venter på sin tur til å spise.

– Ingen dytting og trengsel. Ingen slossing. Alle venter bare høflig på sin tur, observerer en som har stett videoen på sosiale medier.

Hunder var ikke de eneste dyrene som benyttet seg av materen, og lokale katter kom også innom for et gratis måltid.

Mook har også brukt tiden sin på å redde kattunger fra den ukrainske frontlinjen, og hjelpe dyrene med å komme i sikkerhet.

Men Mook begrenser ikke altruismen sin til husdyr. Han har også bygget et tilfluktsrom for vaskebjørn i det krigsherjede landet.

– Vi har sett et stort behov for støtte til dyrene. Hunder og katter som pleide å ha hjem, sier han ifølge avisa til The Dodo.

Mook hjalp nylig med å levere 225 kilo donert mat til et dyrereservat i Sviatohirsk, og han har også opprettet en PayPal-ordning slik at folk kan hjelpe dyr som er berørt av krigen i Ukraina.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com