in

Ukrainske flyktninger stiller eget lag i Norway Cup

Ukraina United
Foto: Instagram / Ukraina United

Med bare fire treningsdager under beltet skal nyetablerte Ukraina United prøve seg i verdens største fotballturnering: Norway Cup.

Etter to pandemiår som kansellerte den årlige fotballfesten på Ekebergsletta er barn og unge fra hele verden igjen samlet for å spille fotball. Norway Cup opplyser på egne nettsider at de er verdens største fotballturnering for barn og unge 10 – 19 år

Årets cup startet 30. august og går frem til 6. august.

Ett av lagene har en helt spesiell historie. Ukraina United samler ukrainske barn som har flyktet til Norge.

Ideen til prosjektet var det Ronny Kristoffersen som fikk. Han glemmer aldri følelsen han fikk da han selv deltok i Norway Cup.

– Fotball er en helt fantastisk arena. Vi ville få de ut av flyktningmottaket og gjøre noe noe positivt for dem, sier Kristoffersen til TV2.

View this post on Instagram

A post shared by Ukraina United (@ukrainaunited)

Laget trenes av Herman Berg som har over 20 års erfaring i treneryrket. Han forteller til tv-kanalen at har han sett det meste. Men de ukrainske flyktningene har overrasket ham.

– De kommer fra noe helt annet. De kjefter og gir hverandre skikkelig pepper, men det er bare noe de er vant til, og noe de tar med seg fra den tøffe tilværelsen. Faller de på bakken, er det rett opp. Det er veldig spennende å se på, sier Berg til TV 2.

Laget stiller med ambisjonene på topp og sier de skal vinne. Hvorvidt en Norway Cup-triumf faktisk er mulig er Berg litt usikker på, men at opplevelsen blir gull verdt for spillerne er han derimot skråsikker på.

– Den følelsen de kommer til å få når de kommer opp på sletta.. Det blir helt fantastisk. Jeg gleder meg til å se ansiktene deres da, sier Berg.

Noen av flyktningene har aldri spilt fotball før.

– Jeg har aldri spilt fotball før, men det var jo veldig gøy. Jeg vet ikke om jeg likte det å dunke hodet borti ballen da, sier Diana Rusanova til NRK som også har omtalt saken.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kjæresteparet spilte mot hverandre på hvert sitt lag i EM-finalen

Kan sjefen din kreve at du jobber i ferien?