Hjem Evergreens Ulrik tok et bilde på kirkegården – Fotografiet bærer et viktig budskap

Ulrik tok et bilde på kirkegården – Fotografiet bærer et viktig budskap

Ulrik Gerdes og familien skulle feire gullbryllup i Danmark. Da familien var litt tidlig ute, stoppet det på en gravplass på veien.

– Vi var tidlig ute, så Lisbeth (Ulriks kone) foreslo at vi kunne kjøre en tur innom Vester Kirke for å se besteforeldrene hennes sitt gravsted, forklarer 63-årig Ulrik Gerdes til Dagens.dk

Da de var på gravplassen oppdaget Ulrik en grav som fikk han til å tenke.

– Jeg fikk øye på en gravstein for fem barn da vi var på vei ut fra kirkegården. Jeg så den lille minneplaten med en forklaring på deres tragiske skjebne under en difteri-epidemi i 1903, forklarer Ulrik som jobber som overlege, til Dagens.

LES MER: Faren postet dette bildet på Facebook, det kan ha reddet datterens liv – takket være observant lege

Bildet ble senere delt på Facebook og Twitter, hvor det vekket stort engasjement.

Gravsteinen forteller en historie om hvordan en familie i 1903 mistet fem barn i løpet av fire dager. Dødsfallene skyldtes difteri.

bilde av grevsten
Foto: Ulrik Gerdes / Twitter

Et viktig budskap

Ulrik Gerdes fotografi viser hvor brutalt livet kan være, men overlegen mener bildet også viser oss viktigheten av å vaksinere barn.

Han skriver derfor følgende til bildet:

«Dette er en tragisk påminnelse fra 1903. En påminnelse til de som er i mot vaksinasjon. Fem søsken døde av difteri i løpet av fire dager. 

Det er viktig å huske hvordan forholdene kunne være før man hadde vaksinasjoner. Det er mange i dag som er i mot vaksinasjon, men som ikke vet hvor mange barn som tidligere døde av sykdommer man knapt har hørt om nå, nettopp på grunn av effektive vaksinasjonsprogrammer.

Mennesket har funnet opp mye genialt gjennom tidene, og vaksinasjon hører hjemme på toppen av listen.»

Ulrik har ellers blitt en populær lege på nett i Danmark. Han publiserer jevnlig artikler på LinkedIN, hvor han under pandemien blant annet analyserte sykdomstall og utviklingen av koronaviruset. Selv beskriver han seg som en uavhengig dataknuser og informasjonsformidlingsfreak.

Bildet og budskapet til Ulrik har blitt delt tusenvis av ganger – Del det gjerne videre du også. 

LES OGSÅ: Den norske legens bønn: «vær så snill, vaksinér barna dine.» Her er hans 10 grunner til hvorfor

Tags:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com