in

Underernært alenemor kom på sykehus to ganger – har ikke råd til mer enn ett måltid om dagen som følge av de økte levekostnadene

kvinne
Illustrasjonsfoto fra Canva

En 43 år gammel alenemor i Storbritannia har kommet på sykehus to ganger som følge av feilernæring. Den kraftige økningen i levekostnader har resultert i at kvinnen kun har råd til ett måltid om dagen og har gått ned 12 kilo. 

Nå er det samlet inn nesten 70.000 kroner til henne i en Go Fund Me-kampanje.

Den sultende kvinnen sier ifølge Daily Mail at hennes tro på menneskeheten har blitt gjenopprettet etter at medmennesker på kort tid har samlet inn mer enn 6700 pund for å hjelpe barna hennes.


Kelly Thomson fikk betydelig oppmerksomhet i britiske medier denne uken da hun sto frem og avslørte at hun har blitt innlagt på sykehus med underernæring to ganger. Ifølge avisa Mirror har hun kun råd til å spise ett måltid om dagen selv, for å sikre at hun fortsatt hadde råd til å mate sine to barn, en sønn på 14 og en datter på 11.  

Hun sier at hun bare har 40 pund, altså 465 kroner, i uken til å brødfø familien sin og frykter at ytterligere inflasjon betyr at hun kanskje må ty til tigging. Samtidig som hun har svært lite å rutte med, er prisveksten i Storbritannia på det høyeste siden 1982.

A single mum who is living on just one meal a day has been hospitalised twice for malnutrition.Kelly Thomson, 43, says…

Posted by Liverpool Echo News on Thursday, August 18, 2022

Kun noen få timer etter at Thomson hadde lansert Go Fund Me-kampanjen hadde totalbeløpet passert 2000 pund og det fortsetter å stige raskt. 

– En bør har blitt løftet av skuldrene mine, sier hun. 

Folk har også lagt igjen rørende og støttende meldinger til den hardt prøvede tobarnsmoren, som sier hun er helt overveldet over rausheten.

Hun forteller også at en person har meldt seg frivillig til å erstatte begge barnas utslitte skoleuniformer, mens en annen lovet å kjøpe mat til henne hver uke.

Thomson har slitt med å få endene til å møtes etter at hun fikk long Covid i desember 2020, da hun ble sagt opp fra jobben som renholder.

Siden hun kanpt spiser selv har hun gått ned 12 kilo og legen hennes sier hun er undervektig fordi hun ikke spiser nok.

To ganger har hun havnet på sykehus som følge av underernæring og har hatt behov for blodoverføringer for å fylle opp jernnivåene fordi hun ikke har råd til fersk mat.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hunden rømmer fra gårdsplassen og tar inn på det lokale hundespaet

barn

Mennesker født i september er smartere og lever lenger