tirsdag, februar 18, 2020
Forskning Undersøkelse om nordmenns vaskevaner: bruker sokker i seks dager...

Undersøkelse om nordmenns vaskevaner: bruker sokker i seks dager før de vaskes

-

Nye undersøkelser viser at nordmenn ikke bruker særlig mye tid på klesvasken sin. Mangel på tid og prioritering er de største grunnene til at vask av tøyet vårt utsettes, skriver nettavisen.

Resultatene er hentet fra en undersøkelse som er utført av YouGov på oppdrag fra Miele. I undersøkelsen har nordmenn svart på hvor ofte de vasker tøyet sitt.

Det slurves med undertøy og sokker

Undersøkelsen viser at 14 prosent av nordmenn bruker det samme undertøyet i to dager. Spør man de under 30 år er det to av fem som bruker undertøyet mer enn en dag. De som bor i Trøndelag og Nord-Norge er de som er minst renslige. Her brukes t-skjorter og sokker i flere dager enn de som holder til i resten av landet.

Undersøkelsen viste også at menn slurver mer enn kvinner, og bruker undertøy og sokker i flere dager enn hva kvinnene gjør. To av fem menn bruker undertøyet sitt i to til fem dager før det blir vasket, og sokkene brukes i opp til seks dager.

Foto: Pixabay

Sengetøy venter vi aller lengst med

Undersøkelsen viser at sengetøy er det vi venter aller lengst med å kaste i vaskemaskinen. En fjerdedel av befolkningen bytter sengetøy sjeldnere enn hva som anbefales. Markedsdirektør i Miele anbefaler å vaske sengetøy minst hver andre uke da svette og bakterier gir gode forhold for sengemidd, og det vil du vel ikke ligge å sove i?

LES OGSÅDenne kvinnen har løst et «verdensmysterium» – Her skjuler de forsvunne strømpene seg

Hun anbefaler også at undertøy bør vaskes etter en gangs bruk. Det gjelder også treningstøy og annet tøy som sitter nærmest kroppen. Det sier seg selv at dette blir fortest skittent.

Hvor ofte vasker du tøyet ditt?

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...