onsdag, september 30, 2020

Undersøkelse om nordmenns vaskevaner: bruker sokker i seks dager før de vaskes

Mest lest nå

Nye undersøkelser viser at nordmenn ikke bruker særlig mye tid på klesvasken sin. Mangel på tid og prioritering er de største grunnene til at vask av tøyet vårt utsettes, skriver nettavisen.

Resultatene er hentet fra en undersøkelse som er utført av YouGov på oppdrag fra Miele. I undersøkelsen har nordmenn svart på hvor ofte de vasker tøyet sitt.

Det slurves med undertøy og sokker

Undersøkelsen viser at 14 prosent av nordmenn bruker det samme undertøyet i to dager. Spør man de under 30 år er det to av fem som bruker undertøyet mer enn en dag. De som bor i Trøndelag og Nord-Norge er de som er minst renslige. Her brukes t-skjorter og sokker i flere dager enn de som holder til i resten av landet.


Undersøkelsen viste også at menn slurver mer enn kvinner, og bruker undertøy og sokker i flere dager enn hva kvinnene gjør. To av fem menn bruker undertøyet sitt i to til fem dager før det blir vasket, og sokkene brukes i opp til seks dager.

Foto: Pixabay

Sengetøy venter vi aller lengst med

Undersøkelsen viser at sengetøy er det vi venter aller lengst med å kaste i vaskemaskinen. En fjerdedel av befolkningen bytter sengetøy sjeldnere enn hva som anbefales. Markedsdirektør i Miele anbefaler å vaske sengetøy minst hver andre uke da svette og bakterier gir gode forhold for sengemidd, og det vil du vel ikke ligge å sove i?

LES OGSÅDenne kvinnen har løst et «verdensmysterium» – Her skjuler de forsvunne strømpene seg

Hun anbefaler også at undertøy bør vaskes etter en gangs bruk. Det gjelder også treningstøy og annet tøy som sitter nærmest kroppen. Det sier seg selv at dette blir fortest skittent.

Hvor ofte vasker du tøyet ditt?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter