Hjem Familie Undersøkelse viser at barn som vokser opp med besteforeldre blir mer lykkelige

Undersøkelse viser at barn som vokser opp med besteforeldre blir mer lykkelige

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Noe av det beste et barn kan oppleve er å ha engasjerte besteforeldre. Besteforeldre som både interesserer seg for og deltar i barnets liv, enten det gjelder å følge dem til trening, fisketur eller bare som et hyggelig hjem de alltid kan føle seg velkommen i.

I tillegg til all den hjelp og kjærlighet besteforeldre kan gi barna er det ofte også til stor hjelp for foreldrene, som til enhver tid har noen trygge omsorgpersoner de kan overlate barna til hvis behovet for barnevakt skulle dukke opp. Og det hender vel for de fleste av oss.

Enn undersøkelse utarbeidet av professor Buchanan ved Oxford University i England viser at et nært forhold til besteforeldrene ikke bare gavner besteforeldrene og foreldrene, det også svært bra for barna.

Mer lykkelig

Professoren gjennomførte en studie hvor han så på cirka 1600 barn mellom 11 og 16 år gamle, og noe av det han la merke til var at barn som vokste opp i nært forhold til sine besteforeldre virket mye tryggere på seg selv enn de som ikke gjorde det. Dessuten hadde barna forskjellige minner fra barndommen, og de barna som vokste opp med mye omgang med besteforeldrene hadde minner om blant annet luktene fra besteforeldrenes hjem, ferier sammen med dem, og opplevelser man hadde hatt med dem.

Les også: Fem grunner til hvorfor besteforeldre har en positiv påvirkning på barnebarna

Dessuten hadde barn som vokste opp sammen med besteforeldrene sine et annet syn på familie, og de hadde klare oppfatninger om at besteforeldrene representerte familiens røtter, noe som ville følge dem gjennom livet. De ble rett og slett mer harmoniske og lykkelige av det.

En annen ting var at barn med nær kontakt med besteforeldrene viste tendenser til lettere å komme gjennom foreldrenes skilsmisser, spesielt der hvor besteforeldrene inntok rollen som sterke omsorgpersoner i eventuelle vanskelige tider.

På foreldrenes side betyr det også mye at barna deres omgås besteforeldrene. Ikke bare skaper det harmoni i familien, det avlaster også foreldrene i hverdagen. Dessuten oppfattes det tryggere for foreldrene å vite at barna omgås familie fremfor fremmede, spesielt i situasjoner hvor barna skal passes av andre.

Og sist, men ikke minst, besteforeldrene har også godt av det. Både mentalt og fysisk, for ved å være sammen med barnebarna sine aktiveres og stimuleres de på mange måter, og så er det jo så koselig. Del gjerne artikkelen hvis du er enig.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com