mandag, mars 30, 2020

Undersøkelse viser at barn som vokser opp med besteforeldre blir mer lykkelige

Mest lest nå

Min kone er en sykepleier. Min kone er en helt.

Mannen skriver brev om konen sin: Hun vil kysse barnet, hun vil kysse meg, og så vil hun gå å ta vare på folk som har den verste dagen i hele sitt liv.

Erik Alfred Tesaker etter finaleseieren: – veldig spesielt

I kveld skulle endelig avgjørelsen falle. Vinneren av årets "Farmen kjendis" skulle kåres. Og til slutt ble det folkefavoritten Erik Alfred Tesaker som kunne...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Noe av det beste et barn kan oppleve er å ha engasjerte besteforeldre. Besteforeldre som både interesserer seg for og deltar i barnets liv, enten det gjelder å følge dem til trening, fisketur eller bare som et hyggelig hjem de alltid kan føle seg velkommen i.

I tillegg til all den hjelp og kjærlighet besteforeldre kan gi barna er det ofte også til stor hjelp for foreldrene, som til enhver tid har noen trygge omsorgpersoner de kan overlate barna til hvis behovet for barnevakt skulle dukke opp. Og det hender vel for de fleste av oss.

Enn undersøkelse utarbeidet av professor Buchanan ved Oxford University i England viser at et nært forhold til besteforeldrene ikke bare gavner besteforeldrene og foreldrene, det også svært bra for barna.

Mer lykkelig

Professoren gjennomførte en studie hvor han så på cirka 1600 barn mellom 11 og 16 år gamle, og noe av det han la merke til var at barn som vokste opp i nært forhold til sine besteforeldre virket mye tryggere på seg selv enn de som ikke gjorde det. Dessuten hadde barna forskjellige minner fra barndommen, og de barna som vokste opp med mye omgang med besteforeldrene hadde minner om blant annet luktene fra besteforeldrenes hjem, ferier sammen med dem, og opplevelser man hadde hatt med dem.

Les også: Fem grunner til hvorfor besteforeldre har en positiv påvirkning på barnebarna

Dessuten hadde barn som vokste opp sammen med besteforeldrene sine et annet syn på familie, og de hadde klare oppfatninger om at besteforeldrene representerte familiens røtter, noe som ville følge dem gjennom livet. De ble rett og slett mer harmoniske og lykkelige av det.

En annen ting var at barn med nær kontakt med besteforeldrene viste tendenser til lettere å komme gjennom foreldrenes skilsmisser, spesielt der hvor besteforeldrene inntok rollen som sterke omsorgpersoner i eventuelle vanskelige tider.

På foreldrenes side betyr det også mye at barna deres omgås besteforeldrene. Ikke bare skaper det harmoni i familien, det avlaster også foreldrene i hverdagen. Dessuten oppfattes det tryggere for foreldrene å vite at barna omgås familie fremfor fremmede, spesielt i situasjoner hvor barna skal passes av andre.

Og sist, men ikke minst, besteforeldrene har også godt av det. Både mentalt og fysisk, for ved å være sammen med barnebarna sine aktiveres og stimuleres de på mange måter, og så er det jo så koselig. Del gjerne artikkelen hvis du er enig.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...

Guro Fostervold om koronaviruset: – Jeg føler meg nesten dum

Guro Fostervold etterlyser tydeligere retningslinjer fra regjeringen. Hun blir forvirret av de forskjellige reglene og anbefalingene som florerer. "Jeg er forvirret. Veldig forvirret. Og nesten...

Gjenåpner salget av ville dyr på våtmarkedene i Kina

Fredag forrige uke, var det igjen full fart ved våtmarkedene i Kina. Kineserne feiret kampen mot koronaviruset med å spise ville dyr. En kilde sier...