Hjem Forskning Undersøkelser: Barn født i april har større sjanse for å bli ledere og positive mennesker

Undersøkelser: Barn født i april har større sjanse for å bli ledere og positive mennesker

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Vinteren er over og verden begynner å blomstre igjen. De som har fått barn denne måneden kan glede seg over at barnet er født i en måned fylt av lys og optimisme.

For vitenskapen viser at måneden du er født i, faktisk kan ha noe å si for hvordan du blir som person. I alle fall om man skal tolke statistikk.

Forskning viser blant annet at barn født i desember har større sjanse for å utvikle en sunn livsstil. Barn som er født i juni har ofte bedre helse mens januarbarn har økt sannsynlighet for å bli rik og berømt.

Så hva med aprilbarna? Vi har sett på hva forskjellige studier sier om de som er født i måneden som både kan gi oss vinter, vår og sommerfølelse.

1. Nattdyr

Aprilbarn har større sjanse for å bli «nattdyr.»

En studie utført for magasinet Sleep fant ut at folk med fødselsdag om våren og sommeren vanligvis legger seg senere enn de som er født om høsten og vinteren, så det er sannsynlig at den lille aprilkyllingen din vokser opp til å bli en nattugle.

2. Aprilbarn er positive

Mennesker født i april vil sannsynligvis ha et positivt syn på livet.


En studie fra 2014 av ungarske universitetsstudenter fant at babyer født i mars, april og mai er mer sannsynlig å rangere høyt på hypertymisk skala senere i livet. En person med hypertymisk temperament er optimistisk og positiv. Aprilbabyen din har enda større sannsynlighet for å bli optimist hvis du bor et sted med tørre somrer og kalde vintre.

3. De lærer lederegenskaper tidlig

Aprilbarn blir ofte ledere.


Ifølge forskere ved University of British Columbia, Sauder School of Business, har aprilbarn (og de som er født i mars) større sannsynlighet for å bli bedriftsledere senere i livet enn de som er født om sommeren. Etter å ha analysert fødselsdatoene til 375 ledere og 500 selskaper mellom 1992 og 2009, konkluderte forskerne med at dette skyldes måten vi strukturerer skoleåret på. Aprilbabyer er ofte blant de eldste i klassen, og blir derfor utpekt som ledere tidlig i livet.

4. De har lavere risiko for astma

Aprilbarn har mindre sjanse for å utvikle astma.

En 2015-studie av New York-babyer fant at barn med fødselsdag om våren har lavere risiko for å utvikle astma. Den reduserte astmarisikoen kan være fordi støvmidd er rikere om våren, og hvis en baby blir utsatt for dette i løpet av de første to månedene av livet, kan det styrke immunforsvaret.

5. Barn født i april har lavere risiko for ADHD


Den samme studien bemerker at ADHD er hyppigere diagnostisert hos babyer født senere på året, men dette har ingenting å gjøre med støvmidd og alt å gjøre med måten skoleåret er strukturert på, da de yngste barna i klassen ofte blir oppfattet som ikke å være like rolig som de vårfødte babyene.

6. De bør begynne å bruke solkrem tidlig


Om du er født i april betyr det at du bør være oppmerksom på solen og bruk av solkrem. Studier har vist at vårbabyer er mer utsatt for melanom (føflekkreft) i voksen alder, kanskje fordi de får mer soleksponering i de tidligste månedene av livet. Så sørg for å smøre solkrem på den lille væren din eller tyren i sommer og beskytte huden mens du utvikler den solfylte personligheten.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com