Hjem Forskning Undersøkelser bekrefter: Januarbarn har størst sjanse for å bli rik og berømt

Undersøkelser bekrefter: Januarbarn har størst sjanse for å bli rik og berømt

Har du fødselsdag i januar? Det kan ha sine ulemper. Mange er blakk og lei av fesiligheter etter julefeiringen, været kan være grått og trist og solen virker altfor langt borte. Bursdagsselskap ute er uaktuelt og en kan bli misunnelig på dem som kan ha hageselskap i skinnende solskinn på våren og sommeren.

Men når det er sagt er det plenty av fordeler ved å være født i den første måneden i året i følge diverse undersøkelser.

Ifølge en undersøkelse som ble publisert i Journal og Social Sciences  har barn født i januar og februar større sjanse for å bli suksessfull i forhold til barn som er født senere på året. Undersøkelsen henviser blant annet til skolekarakterer og ferdigheter i sport.

Studiet så på 100 kjendiser med forskjellig livsstil. Dette inkluderte politikere, grundere, sangere, skuespillere, idrettsutøvere, forskere og forfattere.

Resultatet viste at et overraskende stort antall av de som var rik og berømt var født i januar og februar.

Foto: Pixabay

Overrepresenterte yrker

Forskjellene i grunnskolene er tilsynelatende knyttet til karrierevalg. Januarbarn er for eksempel høyt overrepresentert når det kommer til «høystatus-yrker som leger. Man fant også ut at barn som er født mellom 20. januar og 18. februar har en større sjanse for å bli berømte.

Studier av 500 selskaper fra 1992-2009 viser at for barn født i januar er det større sannsynlighet for å vokse opp og bli administrerende direktør.

Faktisk er et stort antall av verdens mest kjente personer født i disse vintermånedene. Eksempler Oprah, Ellen DeGeneres, Cristano Ronaldo, Jennifer Aniston, Bob Marley, Michael Jordan, Abraham Lincoln, Ashton Kutcher og Wolfgang Amadeus Mozart.

Foto: YouTube

Skal vi tro disse undersøkelsene, så har du altså mye å smile over dersom du er født i januar!

Er du selv eller kjenner du noen som er født tidlig på året ? Del gjerne videre artikkelen med dem.

LES OGSÅ: Forskning: å dra på jentetur er det beste du kan gjøre for helsen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com