Forsiden Forskning Undersøkelser bekrefter: Januarbarn har størst sjanse for å bli rik og berømt

Undersøkelser bekrefter: Januarbarn har størst sjanse for å bli rik og berømt

Har du fødselsdag i januar? Det kan ha sine ulemper. Mange er blakk og lei av fesiligheter etter julefeiringen, været kan være grått og trist og solen virker altfor langt borte. Bursdagsselskap ute er uaktuelt og en kan bli misunnelig på dem som kan ha hageselskap i skinnende solskinn på våren og sommeren.

Men når det er sagt er det plenty av fordeler ved å være født i den første måneden i året i følge diverse undersøkelser.

I følge en undersøkelse som ble publisert i Journal og Social Sciences  har barn født i januar og februar større sjanse for å bli suksessfull i forhold til barn som er født senere på året. Undersøkelsen henviser blant annet til skolekarakterer og ferdigheter i sport.

Reklame

Studiet så på 100 kjendiser med forskjellig livsstil. Dette inkluderte politikere, grundere, sangere, skuespillere, idrettsutøvere, forskere og forfattere.

Resultatet viste at et overraskende stort antall av de som var rik og berømt var født i januar og februar.

Foto: Pixabay

Overrepresenterte yrker

Forskjellene i grunnskolene er tilsynelatende knyttet til karrierevalg. Januarbarn er for eksempel høyt overrepresentert når det kommer til «høystatus-yrker som leger. Man fant også ut at barn som er født mellom 20. januar og 18. februar har en større sjanse for å bli berømte.

Studier av 500 selskaper fra 1992-2009 viser at for barn født i januar er det større sannsynlighet for å vokse opp og bli administrerende direktør.

Faktisk er et stort antall av verdens mest kjente personer født i disse vintermånedene. Eksempler Oprah, Ellen DeGeneres, Cristano Ronaldo, Jennifer Aniston, Bob Marley, Michael Jordan, Abraham Lincoln, Ashton Kutcher og Wolfgang Amadeus Mozart.

Foto: YouTube

Skal vi tro disse undersøkelsene, så har du altså mye å smile over dersom du er født i januar!

Er du selv eller kjenner du noen som er født tidlig på året ? Del gjerne videre artikkelen med dem.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT