torsdag, september 23, 2021

Une Bastholm etter nedturen for MDG: – Vårt beste valg noensinne

Mest lest nå

MDG gikk fra ellevill opptur til tung nedtur.

Selv om partiet gjorde sitt beste valg noensinne, havnet de under den «magiske» sperregrensa helt på oppløpssiden. Valget ble dermed dårligere enn prognosene antydet på forhånd.

– Vi vil gjøre dette valget til en fest for klima og natur! Men da må vi over sperregrensa på 4 prosent. Vi lover å bruke stemmen din til å kjempe for klimaet, naturen, barna, verdens fattigste, for en ny ruspolitikk og for like muligheter for alle, skrev Bastholm på Facebook i går.


La oss gjøre dette valget til en fest for klima og natur!

Vi vil gjøre dette valget til en fest for klima og natur! Men da må vi over sperregrensa på 4 prosent. Vi lover å bruke stemmen din til å kjempe for klimaet, naturen, barna, verdens fattigste, for en ny ruspolitikk og for like muligheter for alle. Din viktigste klimahandling er også den enkleste: Stem MDG i dag 💚

Posted by Une Bastholm on Sunday, September 12, 2021

Men sperregrensa ble aldri nådd.

– Først og fremst har vi gått fram, vi har gjort det beste valget vi noen gang har gjort. Tusenvis av mennesker har stemt på oss som ikke har gjort det før, sa partileder Une Bastholm ifølge NRK under partilederutspørringen mandag kveld.

Var over sperregrensa

Det var ikke mye om å gjøre at MDG virkelig fikk valget de ønsket seg. Da den første prognosen kom klokken 21 mandag kveld lå partiet over sperregrensa med 4,1 og var inne med sju representanter på Stortinget. Jubelen sto i taket i på Sentralen i Oslo.

Men så gikk det nedover. De neste målene viste alle synkende resultater og til slutt havnet partiet på 3,84 og under sperregrensa.

– Det er en tankevekker at klima ikke er mye mer dominerende i norsk politkk, og at ikke så mange stemmer på oss som vi håpet på. Det er ting å diskutere når det gjelder måten vi kommuniserer på, og så er det mange ting og faktorer som et lite parti som oss ikke kontrollerer. Så får vi se hva som er hva, sier MDG-topp Rasmus Hansson til NRK.

Førstekandidat i Oslo, Lan Marie Berg, hadde før valget et inderlig håp om å havne over sperregrensa.

– Hvis MDG klarer å bryte sperregrensen på fire prosent, kan vi endre norsk politikk for alltid, slik vi allerede har gjort i Oslo og andre kommuner over hele landet, skrev hun på Facebook mandag morgen.

Men selv om partiet ikke klarte seg, ser hun det positive i at MDG har fått flere medlemmer.

– Vi er nå over 12.000 medlemmer og sterkere enn noensinne, sa Berg under sin tale til valgvaken mandag kveld.

Er du fornøyd eller misfornøyd med at MDG havnet under sperregrensa? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter