onsdag, august 12, 2020

Ung mann tok livet sitt etter å ha drukket for mange energidrikker – nå vil faren advare andre

Mest lest nå

Faren til en mann som drakk 15 bokser med energidrikk daglig har nå gått ut med en gripende appell etter sønnen nylig begikk selvmord.

I ukene før selvmordet inntok Justin Bartholomew fra Newhaven, East Sussex i England, store mengder koffein- og sukkerholdige drikker, noe faren, Keiron Bartholomew, mener hadde en avgjørende betydning for sønnens død.


– Han drakk 15 bokser om dagen, i hvert fall som vi kunne se. Jeg fortalte ham han måtte slutte, men han fortalte meg at det kunne han ikke. Det var som å røyke for ham, han kunne bare ikke slutte, forteller faren.

Justin Bartholomew drakk 15 bokser energidrikk hver eneste dag da han var deprimert.

Faren, Keiron Bartholomew, står nå frem for å sette fokus på faren med overdrevet inntak av energidrikk.

Sønnen var avhengig

En enkelt boks med energidrikk kan inneholde så mye som 160 milligram med koffein, noe som tilsvarer så mye som 14 skjeer sukker, eller mer enn en dobbel espresso!)

Faren mener derfor at sønnens avhengighet, i kombinasjon med en depresjon, var det som førte til sønnens selvmord i august i fjor.

Til den engelske avisen The Mirror forteller faren at sønnens store inntak av energidrikk økte depresjonen hans, samtidig som det gjorde at han følte seg ovenpå. Det var som et tveegget sverd. Jo mer man drikker, jo bedre føler man seg, samtidig som man egentlig ikke blir det. Derfor frarådes det nå å drikke energidrikker hvis man er deprimert.

Justin fikk sin depresjon etter en skilsmisse. Dette gikk så hardt inn på Justin at han flere ganger prøvde å begå selvmord etterpå. Faren beskriver sønnen som svært følsom og at han ble fullstendig knust av skilsmissen.

Allerede i mai 2016 ble Justin innlagt etter en overdose energidrikk.

– Han kunne gå på jobb med mengdevis av billige energidrikker. Flere poser fulle. Det gikk ikke lang tid før han var avhengig, forteller faren.

– Når broren hans kikket bak i bilen hans kunne han se hauger med tomme bokser med energidrikk. Selv om vi tømte bilen hans, var den like full igjen dagen etter.

Søvnløse netter og hjerteklapp ble hurtig en del av avhengigheten. Justin var hos legen og fikk vite hans hjerterytme var som hos en 80-åring. Det brydde han seg ikke noe om, men fortsatte det store inntaket, pluss en god porsjon alkohol i tillegg. En dødelig kombinasjon.

Det tok kun tre måneder fra sønnen var en normal og livlig ung mann til tungt depressiv og med selvmordstanker.

Justin begikk selvmord i august i fjor

Faren var i Skotland for å gifte seg da han mottok sønnens dødsbudskap.

– Det var den verste dagen i mitt liv. Han hadde hele livet foran seg, det skulle ikke ende slik. Justin skrek etter hjelp, men ingen kunne hjelpe ham. Energidrikken endret ham som person. Nå ønsker vi rettferdighet for Justin, sier faren.

Justin Bartholomew og faren Keiron i Justins bryllup

Del gjerne hvis du også kjenner noen drikker alt for mange energidrikker om dagen

130,381FansLik
1,536FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter