tirsdag, januar 28, 2020
Historier fra livet Ungdom med Downs syndrom hører skrik fra havet -...

Ungdom med Downs syndrom hører skrik fra havet – minutter senere er han dagens helt

-

Ville du risikert livet ditt for å redde en totalt fremmed? De fleste av oss tror og håper at vi ville være modige nok til å gjøre det hvis situasjonen oppstod, men hvis vi er ærlige – svært mange av oss hadde nok trukket seg.

En tenåring med Downs syndrom, Valerio Catoia, trenger ikke å lure på hvordan han ville reagere hvis han møtte et slikt dilemma. Han er allerede testet og har vist seg å være en sann helt.

Valerio Catoia var bare tre år gammel da foreldrene meldte han på svømmekurs, slik at han ville få mulighet til å bygge styrke og utholdenhet. Nå er Valerio en utrolig sterk svømmer som har deltatt i Special Olympics og fullført opplæring for å redde folk ute til sjøs.

Det skulle vise seg, at denne kombinasjonen av Valerios ferdigheter skulle ende opp med å gjøre forskjellen mellom liv og død for to unge jenter.

Valerio var med sin far og søster på en strand i den italienske byen Lazio da familien hørte skrik om hjelp. To unge jenter på 10 og 14 år ble fanget i en sterk strøm, og klarte ikke å svømme tilbake til land.

Valerio og hans far kastet ikke bort tiden, og heiv seg i vannet. Valerio svømte ut til den yngste jenta og brukte sine ferdigheter til å holde hodet over vann da han svømte tilbake med jenta til stranden.

Førstehjelppersonell kom på banen kort tid etter at Valerio og hans far var kommet tilbake med begge søstrene.

Mennesker fra hele verden hyller Valerio for hans tapperhet. Valerio ble til og med tildelt en medalje av statsministeren for sin livreddende gjerning.

Å bli anerkjent som en helt gir mye selvtillit, det gjelder for alle mennesker, men kanskje ekstra mye for Valerio som har Downs syndrom.

Spill av videoen under for å se når Valerio mottar denne fortjente anerkjennelsen, og DEL videre!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...

Sissel Kyrkjebøs datter går i morens fotspor – Slik ser hun ut nå

Sarah Kyrkjebø Skoller (20) har blitt en voksen dame, og har valgt å gå i morens fotspor. Før jul, var hun med moren på...