in

Ungdommene med klar advarsel til Kronprinsessen

Danmarks Kronprinsesse Mary har besøkt ungdommer og snakket med dem om hverdagen i koronatiden. 

En av hjertesakene til Kronprinsesse Mary er et samfunn der alle føler at de hører til. Hennes egen stiftelse, Mary Fonden, kjemper for å bidra til et samfunn der alle opplever tilhørighet. 

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary av Danmark. Faksimile Instagram

På Det danske kongehusets Instagram-konto kan vi lese at Mary Fonden har opprettet et panel med 10 ungdommer i alderen 18-24 år. De var nylig samlet til workshop hvor ungdommene satte ord på egne erfaringer i løpet av koronatiden – både det negative og det positive. 


– Jeg gleder meg til å lytte til dere og deres anbefalinger og ideer for hvordan vi kan rette opp og gjøre ting bedre,sier Kronprinsesse Mary til ungdommene i en video som er delt på Det danske kongehusets Instagram-konto.

View this post on Instagram

A post shared by Mary Fonden (@mary_fonden)

Og ungdommene svarte Kronprinsessen.

– Det er viktig at alle, både unge og eldre forstår, at det ikke er et tabu å være ensom. Hvis alle forstår det så blir det enklere å få hjelp, sier en av ungdommene i panelet.  

Ungdommene kom med en rekke konkrete anbefalinger som de presenterte for kronprinsessen, skriver Kongehuset på Instagram. 

De unge sa blant annet at total nedstenging av samfunnet har hatt stor innvirkning for trivselen til unge mennesker, og advarer mot at det skaper ensomhet. 

– Vi må våge å ta samtalen om hvilke fellesskapsarenaer som er så viktige for samfunnet at vi ønsker å prioritere å holde dem åpne, selv i en krisetid, fordi det er noen som virkelig har behov for dem, sier en av paneldeltagerne. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

suzann pettersen

Tutta åpner opp om relasjonen til Trump: – det er med én fellesnevner

Camilla Läckberg: – Biten som må være der for at man ikke bare skal være kompiser