Ungdommene pratet ikke sammen – da innførte Ål ungdomsskole en genial løsning!

594

På Ål Ungdomskole innførte lærerne et såkalt mobilhotell. En plass elevenes mobiltelefoner kunne få «slappe av» gjennom skoledagen. Hotellet er laget som en enkel hylleseksjon og finnes i hvert eneste klasserom. Her må elevene parkere mobilen når de kommer på skolen.

«Tidligere var det skjermer overalt, de tok all oppmerksomhet hos elevene. Nå er de nødt til å prate med hverandre, og det er nesten utelukkende positivt», sier Mari Halde Andersson som jobber som lærer på skolen.

Beslutningen ble tatt i samråd med skolens klasseråd og skoleledelse, mobilforbudet gjelder på hele skolen gjennom hele skoledagen. Først når elevene går hjem får de tilbake telefonene sine.

«Elevene var veldig kritisk i begynnelsen, men det har gått overraskende bra», fortsetter Mari Halde Andersson i et intervju med Dagbladet.

Foto: Marie. Kilde: Dagbladet
Foto: Marie Halde Andersson. Kilde: Dagbladet

«For elevene er det viktig at telefonene oppbevares sikkert», sier rektor Anne Marie Stokkedal. «Mitt inntrykk er at mange av elevene synes det er avslappende å slippe å være innlogget på sosiale medier hele tiden.»

«Nå får vi tid til å være mer sosial, så de fleste er virkelig positiv til dette», avslutter rektoren.

Vi i Sosialnytt synes dette var en kjempe god idé som bør være et eksempel til etterfølgelse for andre skoler. Kanskje man til og med kunne hatt et mobilhotell i stuen hvor besøkende må parkere mobilen sin når du har selskap?  

SISTE NYTT