mandag, september 27, 2021

Den unge jenta spør faren sin om hun kan ta av hijaben – Svaret hans blir delt av tusener

Mest lest nå

En 17 år gammel jente ble utsatt for rasisme på nettet – Hun valgte å ta saken i egne hender og har siden blitt hyllet som en heltinne.

Lamyaa som går på videregående i Pennsylvania, USA er muslim og bruker derfor hijab. På en nettside deltok hun i en gruppechat hvor temaet var USA`s president Donald Trump. I følge Buzzfeed ble den 17 år gamle jenta utsatt for en rekke rasistiske tilsagn, på grunn av sine kritiske meninger om Trump.

En person skrev blant annet:


Slutt med å forsvare Islam, din tulling! Hold kjeft! Du kan ikke en gang ta av tørkle på hodet ditt, og om du gjorde det ville faren din gitt deg juling.

Foto: Privat

Men Lamya lot seg ikke dra ned til de andre debattantenes nivå. I stedet sendte hun en tekstmelding til sin far. Hun skrev til faren sin at hun ønsket å ta av hijaben.

Og faren svarte:

– Men kjære deg. Det er ikke en beslutning jeg skal ta. Det er ikke en avgjørelse noen mann skal ta. Hvis det er det du ønsker, så gjør det. Jeg støtter deg like mye uansett.

Lamyaa har siden publisert farens svar på sosiale medier. Hun ønsker å ta et oppgjør med fordommene om at alle muslimske kvinner lever under press og tvang.

Foto: Skjermdump av tekstmeldingene med faren.

Hun forteller at hun aldri har ønsket å slutte å gå med hijab, hun vil bare vise at hun har mulighet til å gjøre det, dersom hun ønsker. Videre sier hun til Buzzfeed:

– Ja, mange kvinner tvinges til å gå med hijab. Det er forferdelig. Denne undertrykkelsen er derimot ikke det en hijab symboliserer. Det er ikke derfor jeg går med den. Jeg har tatt et personlig valg om å bære hijab.

Jeg kan ikke snakke for alle kvinner. Jeg representerer bare meg selv, men det smerter meg å tenke på at ikke alle kvinner får lov til å bestemme over eget liv. 

Lamyaas korrespondanse med faren har siden blitt delt og hyllet av tusenvis av mennesker. Del gjerne saken videre dersom du støtter tankegangen til denne pappaen! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter