Forsiden Meninger Den unge jenta spør faren sin om hun kan ta av hijaben...

Den unge jenta spør faren sin om hun kan ta av hijaben – Svaret hans blir delt av tusener!

En 17 år gammel jente ble utsatt for rasisme på nettet – Hun valgte å ta saken i egne hender og blir nå hyllet som en heltinne.

Lamyaa som går på videregående i Pennsylvania, USA er muslim og bruker derfor hijab. På en nettside deltok hun i en gruppechat hvor temaet var USA`s president Donald Trump. I følge Buzzfeed ble den 17 år gamle jenta utsatt for en rekke rasistiske tilsagn, på grunn av sine kritiske meninger om Trump.

En person skrev blant annet:

Slutt med å forsvare Islam, din tulling! Hold kjeft! Du kan ikke en gang ta av tørkle på hodet ditt, og om du gjorde det ville faren din gitt deg juling.

Foto: Privat

Men Lamya lot seg ikke dra ned til de andre debattantenes nivå. I stedet sendte hun en tekstmelding til sin far. Hun skrev til faren sin at hun ønsket å ta av hijaben.

Og faren svarte:

– Men kjære deg. Det er ikke en beslutning jeg skal ta. Det er ikke en avgjørelse noen mann skal ta. Hvis det er det du ønsker, så gjør det. Jeg støtter deg like mye uansett.

Lamyaa har siden publisert farens svar på sosiale medier. Hun ønsker å ta et oppgjør med fordommene om at alle muslimske kvinner lever under press og tvang.

LES OGSÅ
Å ligge i barnets seng til det sovner er IKKE en dårlig vane!
LES OGSÅ
Sandra Lyng har fått nok av mammapolitiet

Hun forteller at hun aldri har ønsket å slutte å gå med hijab, hun vil bare vise at hun har mulighet til å gjøre det, dersom hun ønsker. Videre sier hun til Buzzfeed:

– Ja, mange kvinner tvinges til å gå med hijab. Det er forferdelig. Denne undertrykkelsen er derimot ikke det en hijab symboliserer. Det er ikke derfor jeg går med den. Jeg har tatt et personlig valg om å bære hijab.

Jeg kan ikke snakke for alle kvinner. Jeg representerer bare meg selv, men det smerter meg å tenke på at ikke alle kvinner får lov til å bestemme over eget liv. 

Lamyaas korrespondanse med faren blir nå delt og hyllet av tusenvis av mennesker. Del gjerne saken videre dersom du støtter tankegangen til denne pappaen! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet