tirsdag, februar 18, 2020
Nyttig Unngå insektplager til sommeren – dette enkle trikser holder...

Unngå insektplager til sommeren – dette enkle trikser holder insektene på avstand

-

Sommeren er en herlig tid på så mange måter. Solen skinner, man kan bade, og nyte lange varme kvelder, kanskje med grilling, på verandaen.

Det er imidlertid et problem som dukker opp hvert eneste år, og som kan ødelegge selv den hyggeligste sommer. Og det er insekter.

Horder av mygg, fluer og veps kan hurtig og effektivt ødelegge enhver idyll, men heldigvis finnes det gode råd mot dette. Som heller ikke koster all verden eller inneholder farlige kjemikalier. Sannsynligvis har du alt du trenger liggende hjemme.

Alt du trenger er en frysepose, litt bordsalt, limesaft, noen mynter og vann.

Så fyller du fryseposen med vann, blander i bordsaltet og limesaften, og legger i myntene. Voilá – du har kreert insektenes verste mareritt!

insekter på avstand
Dette holder insektene på avstand

Alt du trenger å gjøre er å henge opp disse posene på steder du ønsker å unngå insekter, og jo tettere på en lyskilde jo bedre. Spesielt hvis de skal fungere om natten.

Hva er det så som gjør disse posene så effektive?

Der de fleste andre insektmidler er basert på forskjellige lukter som insektene ikke liker, fungerer disse posene optisk på en slik måte at de forvirrer sansene og insektene trekker instinktivt unna.

Trikset er ganske enkelt at blandingen i kombinasjon med vann og skinnende mynter er ubehagelig å se på for insekter, simpelthen fordi synet deres fungerer på en helt annen måte enn hos pattedyr.

Foto: Jacob Martin / Flickr

For eksempel har en helt vanlig husflue to sett med øyne, som hver inneholder over 3000 linser, såkalte fasetter, som gjør at fluene ser et helt annet spektralområde enn mennesker. Lysbrytningen som oppstår i disse posene har en prismeeffekt som igjen forvirrer fluene, og de oppfatter det som en trussel og flyr vekk.

Og det beste er at det er helt ufarlig for både mennesker, dyr og insekter, og er helt uskadelig for miljøet. Prøv det selv!

Hva synes du om dette trikset? Har du eller noen du kjenner prøvd det? Eller har du andre gode råd for å holde plagsomme insekter unna om sommeren, så skriv dem gjerne i kommentarfeltet.

Del gjerne, så flere kan kose seg ute om kveldene i sommer, uten å skulle plages med innpåslitne insekter og andre flygende plageånder.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...