Hjem Nyttig Unngå insektplager til sommeren – dette enkle trikser holder insektene på avstand

Unngå insektplager til sommeren – dette enkle trikser holder insektene på avstand

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sommeren er en herlig tid på så mange måter. Solen skinner, man kan bade, og nyte lange varme kvelder, kanskje med grilling, på verandaen.

Det er imidlertid et problem som dukker opp hvert eneste år, og som kan ødelegge selv den hyggeligste sommer. Og det er insekter. Og spesielt årets sommer blir rapportert som et flueår fra mange steder i vårt langstrakte land. 

Horder av mygg, fluer og veps kan hurtig og effektivt ødelegge enhver idyll, men heldigvis finnes det gode råd mot dette. Som heller ikke koster all verden eller inneholder farlige kjemikalier. Sannsynligvis har du alt du trenger liggende hjemme.

Alt du trenger er en frysepose, litt bordsalt, limesaft, noen mynter og vann.

Så fyller du fryseposen med vann, blander i bordsaltet og limesaften, og legger i myntene. Voilá – du har kreert insektenes verste mareritt!

insekter på avstand
Dette holder insektene på avstand

Alt du trenger å gjøre er å henge opp disse posene på steder du ønsker å unngå insekter, og jo tettere på en lyskilde jo bedre. Spesielt hvis de skal fungere om natten.

Hva er det så som gjør disse posene så effektive?

Der de fleste andre insektmidler er basert på forskjellige lukter som insektene ikke liker, fungerer disse posene optisk på en slik måte at de forvirrer sansene og insektene trekker instinktivt unna.

Trikset er ganske enkelt at blandingen i kombinasjon med vann og skinnende mynter er ubehagelig å se på for insekter, simpelthen fordi synet deres fungerer på en helt annen måte enn hos pattedyr.

Foto: Jacob Martin / Flickr

For eksempel har en helt vanlig husflue to sett med øyne, som hver inneholder over 3000 linser, såkalte fasetter, som gjør at fluene ser et helt annet spektralområde enn mennesker. Lysbrytningen som oppstår i disse posene har en prismeeffekt som igjen forvirrer fluene, og de oppfatter det som en trussel og flyr vekk.

Og det beste er at det er helt ufarlig for både mennesker, dyr og insekter, og er helt uskadelig for miljøet. Prøv det selv!

Hva synes du om dette trikset? Har du eller noen du kjenner prøvd det? Eller har du andre gode råd for å holde plagsomme insekter unna om sommeren, så skriv dem gjerne i kommentarfeltet.

Del gjerne, så flere kan kose seg ute om kveldene i sommer, uten å skulle plages med innpåslitne insekter og andre flygende plageånder.

  1. mygg
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com