Hjem Helse Urolog hevder menn har tisset på feil måte hele tiden

Urolog hevder menn har tisset på feil måte hele tiden

Det er muligens en del menn som rynker på nesa når  de leser påstandene til urologen Gerald Collins. Han hevder nemlig at de aller, aller fleste menn har tisset «feil» hele livet.

Når man hevder at menn bør sitte når de tisser, så blir det gjerne debatt. For det er nettopp det urologen Gerald Collins sier, ifølge Daily Mail.

Han viser til og med til at dette er av helsemessige årsaker, og ikke dreier seg om individuelle preferanser.

Urologen hevder at det å sitte ned sannsynligvis er den mest effektive måten å tisse på, også for menn. Han viser til en studie fra 2014, der forskere fra Nederland fant at det å tømme blæra i sittende stilling gjør det lettere for blæren både å tømmes raskere og dessuten også mer fullstendig.

Forskerne ved Leiden University Medical Center som står bak denne studien sier at dette skyldes at bekken- og ryggmuskulaturen er helt avslappet når man setter seg ned. Og med avslappet rygg- og bekkenmuskulatur er det rett og slett lettere å tisse.

Dersom man derimot står oppreist, aktiveres disse musklene. Dermed kan muskelspenningen føre til at ikke man ikke får tømt blæren helt.

Studien fastholder også at det å tisse sittende er spesielt gunstig for menn som har klassiske aldersproblemer med nedre urinveier og forstørret prostata.

Benign prostatahyperplasi (BPH) der prostatakjertelen og omkringliggende vev utvider seg, blokkerer urinrøret og gjør vannlating mer utfordrende er noe som påvirker de fleste menn på et eller annet tidspunkt i livet. Faktisk lever 80 prosent av menn i 80-årene med denne tilstanden.

Og hvis blæren ikke tømmes ordentlig, kan menn med BPH utvikle nyrestein, urinveisinfeksjoner og infeksjoner i nyrene. Derfor mener urologen at det absolutt beste er å sette seg ned for å tisse.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com