Hjem Historier fra livet USAs mest innavlede familie møter deg med bjeffing og skrik

USAs mest innavlede familie møter deg med bjeffing og skrik

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Filmskaperen Mari Laita har besøkt familien Whitaker i en liten by den amerikanske delstaten Virginia.

– Vi kom til en vei, som deler seg til en landevei, og derfra til en kjerrevei. Og i enden var det en campingvogn og et skur. Der var det folk som gikk rundt med øynene som gikk i forskjellige retninger. De bjeffet mot oss. Han ene begynte bare å skrike når vi sa noe til han. Deretter løp han vekk og buksene falt ned rundt anklene på ham. Det var helt ute av kontroll, det er det sprøeste jeg noen gang har sett, sier regissør og filmskaper Mark Laita i et intervju som er delt på YouTube

Ifølge the Sun møtte han familien Whitaker første gang i 2004, da han holdt på med den første boken sin «Created Equal» (skapt lik) og i 2020 laget han filmen om dem. Det er en av USAs mest innavlede familier.

Foto: YouTube/Soft White Underbelly

Bildene og filmen om dem har vakt enorm oppmerksomhet. Men i et klipp på YouTube som Laita har delt, sier han innledningsvis at han på det sterkeste fraråder folk å prøve å oppsøke dem. Naboene er svært beskyttende overfor familien, og nøler ikke med å rette våpen mot folk som ikke lar Whitaker-familien være i fred.

Sheriffen har også gjort det klart at nysgjerrige gjester ikke er velkomne.

Kommuniserer med grynt og bjeff

Laita har delt en kort 12-minutters film på YouTube-kanalen sin «Soft White Underbelly», der han får frem ufortalte historier fra hele landet. Han beskrev møtene sine, og sa at den innavlede familien var som noe ut av thrilleren Deliverance fra 1972. Du kan se filmen nederst i saken.

Laita forteller hvordan familien bjeffer på folk, kommuniserer gjennom grynt og ofte løper vekk når noen forsøker å snakke med dem.

Foto: YouTube/Soft White Underbelly

Familien Whittaker består av tre søsken: Lorraine, Timmy og Ray. Foreldrene deres var søskenbarn både på mor- og farsiden og delte begge sett med besteforeldre. De genetiske komplikasjonene som har oppstått når de nære slektnignene har fått barn, har forårsaket en rekke atferdsproblemer.

I intervjuet med Koncrete, som er delt på YouTube, forteller Laita noen av de mest bisarre øyeblikkene med familien.

Lever i ekstrem fattigdom

Selv om Laita i utgangspunktet ikke ble ønsket velkommen da han først dukket opp i 2004, fikk han til slutt lov til å ta noen bilder og til og med gi noen av bildene til familien.

Senere har han kommet tilbake med videokamera og dokumentert de nedslitte forholdene familien lever under. Det er et skur og en campingvogn, overfylt med dyr.

Foto: YouTube/Soft White Underbelly

Selv flere av søsknene ikke er istand til å uttrykke seg med annet enn grynt og hyl har en av slektningene deres sagt til Laita at de forstår hva man snakker om.

– Hvis de ikke liker det, begynner de å rope og lar deg få vite at de ikke liker noe, forklarer slektningene til Laita.

Skjønner ikke selv hvorfor de har så mange defekter

I en av scenene som er delt på Laitas YouTube-kanal spurte Laita en av kvinnene hvorfor hun trodde familien hennes hadde så mange abnormiteter. Hun visste ikke. Han spurte en annen hvorfor øynene deres ikke var vendt fremover.

– Kanskje det kan være kullgruvedrift, mente han.

Ut fra det de har sagt til filmskaperen, er de ikke inneforstått med at innavl kan gi alvorlige genetiske defekter.

For å hjelpe familien, som lever under helt forferdelige kår, har Laita satt i gang en Go Fund Me-kampanje for familien. Han håper å skaffe til veie 75 000 dollar, altså litt over 750 000 norske kroner, for å hjelpe familien med å få en bedre hjem og til å betjene levekostnader.

Her kan du se en av filmene Laita har delt:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com