tirsdag, november 24, 2020

Usikkert om NRK sender Donald-klassikerne på julaften

Mest lest nå

«Donald Duck og vennene hans» er en kjær juletradisjon for mange. Det er ikke sikkert Donald Duck dukker opp på julaften i år. 

NRK har ennå ikke fått på plass noen avtale med Disney om å sende «Donald Duck og vennene hans» på julaften i år, slik de har gjort nær sagt alle tidligere år siden showet gjorde debut på norske tv-skjermer i 1979.


– Vi er i dialog med Disney om dette programmet slik vi normalt pleier å være på denne tiden av året. Vi har ikke nådd en konklusjon på dialogen med Disney ennå. Det er derfor ikke noe mer å kommentere akkurat nå, sier innkjøpssjef i NRK, Fredrik Luihn til VG.

Han understreker at det ikke er uvanlig at man ikke har slike avtaler på plass på denne tiden av året.

– Noen ganger har vi avtaler som gjelder for to år av gangen, men for denne julen har vi ingen avtale på plass så langt, sier Luihn.

I år er imidlertid Disney igang med egen strømmetjeneste, Disney+. Her satses det stort på alle de kjente Disneyklassikerne. Hvorvidt Disney ønsker å holde snøballkrigen og Snipp og Snapp i juletreet for seg selv er ennå uvisst. 

– Generelt kan jeg si at det er en trend når større aktører lanserer sine egne strømmetjenester, ønsker de å beholde sine egne titler, sier Luihn.

Blant hele programtilbudet fra NRK på julaften, er det kun «Tre nøtter for Askepott» som har høyere seertall på julaften enn «Donald Duck og vennene hans». Donald-showet er ifølge VG en juletradisjon i store deler av verden. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter