Hjem NyheterTruecrime Uskyldig familiemann sonet 13 år for drapet på sin egen familie

Uskyldig familiemann sonet 13 år for drapet på sin egen familie

Den sjokkerende historien Om David Camm, mannen som feilaktig ble dømt for å ha drept sin kone og barn.

Den 28. september 2000 kom den tidligere politimannen fra Indiana, David Camm, hjem fra etter å ha spilt basketball og ble møtt av et grusomt syn: Hans kone, Kim, og deres to små barn hadde blitt skutt og drept i garasjen deres.

Men etter å ha ringt politiet, ble Camm hovedmistenkt i denne grusomme drapssaken.

Camm skulle ende opp med å stå overfor tre drapsrettssaker og sone 13 år i fengsel. Men det skulle til slutt vise seg at etterforskerne hadde mislyktes i å skikkelig undersøke nøkkelbevis som kunne peke mot en annen mistenkt.

Dette er historien om David Camms urettferdige domfellelse – og hvordan han til slutt ble frikjent.

David Camm bodde i Georgetown, Indiana, en søvnig forstad til Louisville, Kentucky. I 1989 giftet han seg med Kimberly Renn, og de fikk to barn: Bradley og Jill. Han hadde jobbet som politibetjent i omtrent 10 år og så utad ut til å ha et lykkelig ekteskap med et behagelig familieliv.

På drapskvelden sa Camm at han forlot huset for å spille basketball ved en nærliggende kirke rundt kl. 19.00. Han hevdet han kom hjem senere den kvelden, og fant da sin kone og to små barn skutt og drept i familiens garasje.

Rundt kl. 21.30 ringte han sin tidligere avdeling i politiet for å rapportere angrepet. Dette vakte mistanke. Hvorfor hadde han ikke ringt 911?

– Min tankeprosess var at jeg ville snakke med betjenter jeg kjente, fortalte Camm til WDRB News i 2013.

Kona Kim (35) og datteren Jill (5) hadde begge blitt skutt i hodet. Kim ble funnet på garasjegulvet i undertøyet. Skoene og sokkene hennes var fjernet og plassert på taket av bilen. Dette skulle senere bli signifikant bevis i saken.

David Camm og familien
David mistet både kona og barna sine. Foto: Privat / Facebook

Men Bradley (7) ble funnet i baksetet på familiens Ford Bronco som om han hadde prøvd å komme seg unna angriperen. Han hadde blitt skutt i brystet.

Camm sa han hadde tatt Bradley ut av bilen for å prøve å gjenopplive ham fordi han trodde han fremdeles var i live. Ved å gjøre dette, forurenset han utilsiktet åstedet. Da politiet ankom fant de en fortvilet Camm med små dråper blod på skjorten, som påtalemyndigheten senere hevdet beviste at han hadde avfyrt skuddet.

Tre dager senere ble Camm arrestert og siktet for drapene på sin kone og barn.

Den første rettssaken

I løpet av den første rettssaken vitnet nesten et dusin kvinner om at Camm hadde hatt affærer med dem i løpet av ekteskapet sitt.

Ifølge IDS News hevdet påtalemyndigheten at blodflekkene på skjorten hans og hans historie med utroskap var bevis på at Camm hadde drept familien sin.

Teorien deres var at han hadde stått over en runde med basketballspill, løpt hjem og begått drapene, for så å returnere til basketballbanen, uten at noen la merke til det.

Staten hevdet også at Camm hadde misbrukt Jill, selv om det var lite bevis som støttet dette. Rettsmedisineren hadde bare sagt at Jill hadde opplevd «stump vold» mot kjønnsorganene en gang i løpet av de 24 timene som ledet opp til hennes død, men klarte ikke å bevise at David Camm hadde forårsaket det.

Men de 11 basketballspillerne Camm hadde spilt med den kvelden vitnet om at de ikke hadde sett ham forlate banen, ikke hadde sett noe blodflekker på skjorten hans, og ikke hadde lagt merke til noen merkelig oppførsel.

Til tross for Camms sterke alibi, ble han i 2002 funnet skyldig i å ha drept familien sin og dømt til 195 års fengsel.

Men Camm anket vellykket, og to år senere opphevet statens høyesterett dommen og sa at det ikke var nok bevis for at hans affærer var motivet.

Dømt på nytt

I 2000 ble en genser som inneholdt DNA fra en ukjent mann funnet på åstedet. Men påtalemyndigheten unnlot å teste den før Camms første drapsrettssak.

I 2005 ble DNA-et endelig testet — og funnet matchet en mann ved navn Charles Boney som elleve ganger tidligere var blitt dømt for kriminelle forhold. Boneys problemer med loven hadde begynt i Bloomington, Indiana, der Herald Times rapporterer at han hadde blitt kjent som «Skobanditten.» Merkbart var Boney kjent for å ha en fotfetisj og en historie med å angripe kvinner og stjele skoene deres.

Snart ble det også avdekket at Boney hadde etterlatt et håndavtrykk på Camms Ford Bronco, noe som plasserte Boney på åstedet. Men selv om dette nye beviset sterkt antydet at Boney hadde vært involvert i drapene, ble Camm og Boney prøvd som medsammensvorne. Boney vitnet om at han bare kom til Camms hjem for å selge David en pistol — som David hadde brukt mot familien sin.

Boney ble dømt og idømt 225 års fengsel. Men det betydde ikke at Camm var trygg.

David Camm
David Camm ble dømt for å ha drept familien sin. Foto: Politiet

I Camms andre rettssak, som overlappet med Boneys, hevdet påtalemyndigheten at Kim hadde oppdaget at ektemannen hadde misbrukt Jill, og at han drepte familien sin for å dekke over det.

Kims venner vitnet om at hun hadde vært opprørt i ukene før drapene, men forsvaret argumenterte for at hun ikke hadde fortalt noen at hun var opprørt med mannen sin og at hun nylig hadde pusset opp soverommet deres, skriver News and Tribune.

Rekonstruksjoner av åstedet, utført av påtalemyndigheten, vitnet om at Jills blod på Camms skjorte kom fra høyhastighets blodsprut, som bare kunne ha kommet fra at han var innenfor kort avstand fra henne da hun ble drept, rapporterer CBS. Men flere eksperter vitnet om at blodet kunne ha kommet fra at Camm hadde vært borti datteren sin da han fant de i garasjen, etter at hun døde.

Juryen fant Camm skyldig. News and Tribune skriver at juryen etterpå sa at de hadde blitt overbevist av ekspertvitnesbyrdet fra en rettsmedisinsk barnelege ved Kentucky Medical Examiner’s Office, som hevdet at Jill hadde blitt misbrukt av faren sin. David Camm ble dømt til livstid uten mulighet for prøveløslatelse.

Indiana Supreme Court opphevet dommen i 2009 og sa at påtalemyndigheten hadde forutinntatt juryen ved å hevde at Camm hadde misbrukt datteren sin uten tilstrekkelig bevis for å knytte forbrytelsen til Camm. De beordret en tredje rettssak. Det ville bli David Camms siste.

Frikjennelse

Til den tredje rettssaken hevdet påtalemyndigheten at David Camms motiv var livsforsikringspoliser som Kim nylig hadde tegnet på familien.

Charles Boney ble brakt inn for å vitne. Han sa at på kvelden den 28. september 2000 dro han til Camm-huset for å møte David for å selge ham en pistol. Men da Kim og barna kjørte inn i oppkjørselen, sa Boney at Camm gikk bort til bilen og skjøt alle tre.

Boney hevdet at Camm deretter ga Boney pistolen og sa, «Du gjorde dette.»

Charles Boney
Charles Boney. Foto: Skjermdump Youtube

Boney hevdet også at han i panikken hadde snublet over Kims sko og plassert dem på taket, og at han lente seg inn i bilen for å sjekke barna, noe som var grunnen til at håndavtrykket hans ble igjen på bilen. Han hevdet at han aldri rørte noen av ofrene.

Men videre DNA-testing viste «berørings» DNA fra Boney på Jills klær, så vel som på Kim Camms skjorte, undertøy, føtter og under neglene hennes, noe som ugyldiggjorde Boneys påstander om at han aldri rørte dem. Tester viste også Kims DNA på genseren Boney hadde etterlatt på åstedet.

Under den tredje rettssaken høsten 2013 vitnet Charles Darnell Boneys ekskjæreste. Hun sa at på natten av drapet, hadde Charles kommet hjem og vist henne en pistol og sagt:

– Dette våpenet har nettopp kostet livet til tre uskyldige mennesker, og ansvaret er mitt.

Kjæresten bor nå i Trinidad, og på spørsmål fra dommeren om hvorfor hun først kom frem med den informasjonen så mange år senere, sa hun:

– Jeg turte ikke før Charles var trygt plassert bak lås og slå.

Den 24. oktober 2013 ble David Camm funnet ikke skyldig på alle anklager og frifunnet.

David Camm kunne forlate retten som en fri mann. Hans første handling var å gå til kirkegården der hans kone og to barn ligger. Han ville si farvel. Det hadde han ikke mulighet til da de tre ble gravlagt da han satt i fengselet.

David Camm sonet totalt 13 år i fengsel før han endelig ble frikjent. Charles Boney, som fortsatt soner sin 225-års dom, hevder fortsatt at Camm var skytteren. Kims foreldre, Frank og Janice Renn, er enige.

Etter sin frikjennelse saksøkte David Camm Floyd County og delstaten Indiana for 30 millioner dollar. Han inngikk et forlik med Floyd County for 450 000 dollar, og i 2022 ble Camm tildelt 4,6 millioner dollar i erstatning fra staten for feilaktig påtale og urettmessig fengsling. Rettssakene antas å ha kostet Floyd County mer enn 4 millioner dollar før sivilforliket.

– De rettssakene var ikke rettferdige, fortalte David Camm til WDRB News i 2018.

Selv om 11 vitner kunne fortelle at David ikke var hjemme da hans kone og to barn ble myrdet, ble han likevel dømt for trippeldrap. Først 13 år senere fikk han rettferdighet.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com