søndag, april 18, 2021

Utenfor denne møbelbutikken i Istanbul har de herreløse hundene det som sultaner

Mest lest nå

Om du passerer Istikbal Mobilya i Bayrampaşa i Istanbul kan du ikke unngå å trekke på smilebåndet om du ser de to gatehundene som nyter livet utenfor butikken.

Hver dag i seks år har Cem Baykal passert den samme møbelbutikken på vei til jobb. Og når han går forbi, er det umulig å ikke få øye på de to gatehundene som henger rundt inngangen.

De to hundene er bestevenner, og de er alltid sammen.


Butikken, Istikbal Mobilya, ligger i en eksklusiv del av Istanbul. De selger møbler og interiørartikler som sengetøy, sofaer, gardiner og madrasser.

Og eieren har ikke bare gode møbler til kundene sine. Han har også passet på at nabolagets herreløse hunder har et mykt og godt sted å slappe av.

-Eieren av butikken legger en madrass pakket inn i plast foran butikken sin, forteller Baykal til The Dodo.

Det kan enten være madrassen de har solgt den dagen som skal hentes, eller det kan være en som har kommet inn den dagen og som ennå ikke er tatt inn i butikken.

– De legger ikke madrassen over på siden, de lar den ligge flatt, og disse to løshundene ligger der og sover hver gang det er en madrass der til dem, forteller Baykal.

Han delte et bilde av de to hundene på Twitter, et bilde som siden har gått viralt med over 20.000 reaksjoner. Folk elsker at de to firbente ikke trenger å ligge på det harde fortauet.

Han legger til at butikken setter ut en seng til de hver dag om vinteren. Og om sommeren passer de på at hundene har både vann og skygge.

Takket være butikkeieren trenger ikke hundene lenger å ligge og hvile seg på de kalde sement-fortauene. Hundene er et velkjent innslag i området, og de er avhengige av at naboene tar vare på dem. Men denne butikken tar det virkelig et nivå opp.

Foto: privat

– Denne gaten er kjent som et eksklusivt område, og alle gir mat eller vann til de lokale hundene og kattene, men ingen andre leverer kvalitetssengetøy til dem, forteller Baykal.

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter