Hjem Fremhevet Utenriksministeren koronasmittet – Møtte kongparet og kronprinsen like før positiv test

Utenriksministeren koronasmittet – Møtte kongparet og kronprinsen like før positiv test

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har testet positivt for koronavirus.

– Hun testet seg fordi hun plutselig fikk hodepine, men har bare milde symptomer, sier Utenriksdepartementets (UD) kommunikasjonssjef Trude Måseide til Aftenposten, som først meldte om saken.

Utenriksministeren var torsdag til fast audiens på Slottet.

– Jeg skulle av hele mitt hjerte ønske at jeg ikke testet positivt samme dag som jeg hadde audiens hos kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Jeg testet meg i dag tidlig og den var negativ, men testet meg igjen da jeg fikk akutt hodepine i ettermiddag, sier Huitfeldt til Aftenposten.

Hun forteller videre at slottet og de andre som har vært i møte med Utenriksministeren ble varslet med en gang.

– I ettermiddag ble vi varlet om at Huitfeldt testet positivt for covid-19. Kongeparet og Kronprinsen vil i henhold til smittevernreglene teste seg for corona, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til VG.

Huitfeldt er nå i isolasjon. UD opplyser til Dagbladet Huitfeldt brukte munnbind og holdt avstand fra kongeparet og kronprinsen under møtet.

Kongeparet er trippelvaksinert. Slottet meldte at de hadde fått boosterdosen allerede i starten av November.

Den eneste i kongefamilien som har hatt korona er prinsesse Ingrid Alexandra. Hun ble koronasmittet i august, og måtte da være isolert hjemme på Skaugum. Resten av familien ble imidlertid ikke smittet. Etter utsagn fra kronprins Haakon å dømme kan det høres ut som hun fikk en mild variant av sykdommen.

Med den hypersmittsomme omikronvarianten strømmer det inn nyheter om den ene kjendisen etter den andre som er smittet. Og ifølge ferske beregninger fra FHI har vi heller ikke nådd smittetoppen:

På toppen av bølgen i siste halvdel av februar eller første halvdel av mars kan det, avhengig av tiltaksnivå, bli 25 til 300 nye innleggelser og mellom 40 000 og 125 000 nye smittede per dag.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com