in

Utlover dusør på Putin: 8,8 millioner kroner

putin youtube
Foto: Skjermdump Youtube

Den russiske forretningsmannen, Alex Konanykhin, tilbyr en dusør på en million dollar til «enhver politimann som oppfyller sin konstitusjonelle plikt, arresterer Putin som en krigsforbryter under russisk og internasjonal lov».


I et innlegg på LinkedIn skriver Konanykhin at:

– Putin skulle ikke vært den russiske presidenten ettersom han kom til makten som et resultat av en spesiell operasjon av leilighetsbyggeksplosjoner i Russland, han brøt deretter grunnloven ved å eliminere frie valg og drepe sine motstandere.


På Facebook-siden sin la forretningsmannen ut et innlegg der Putin vises på en plakat i ville vesten-stil med teksten «Wanted Dead or Alive».

I promise to pay $1,000,000 to the officer(s) who, complying with their constitutional duty, arrests Putin as a war…

Posted by Alex Konanykhin on Sunday, February 27, 2022

Men det tok ikke lang tid før det ble slettet fra Facebook. I følge Konanykhin skyldtes dette sannsynligvis ordlyden «Dead or Alive».

Facebook banned my post; do you think it was a correct decision? I omit the picture as it was a "dead or alive" poster,…

Posted by Alex Konanykhin on Tuesday, March 1, 2022

Medier over hele verden har siden skrevet om tilbudet til Konanykhin.

Forretningsmannen publiserte et nytt innlegg hvor han skriver:

– Mitt tilbud blir lagt merke til. Hvis tusen mennesker spytter inn en million hver, vil det utgjøre en milliard.

Konanykhin begynte sin karriere med å grunnlegge en privat bank i Russland mot slutten av det kommunistiske regimet og har, ifølge Jerusalem Post, en turbulent historie med russiske myndigheter.

I 1992 var selskapene hans verdt rundt 300 millioner dollar. Samme år forlot han imidlertid Russland sammen med sin kone, og syv år senere fikk han politisk asyl i USA.

– Som russisk statsborger av russisk etnisitet – skrev han i innlegget sitt – ser jeg det som min moralske plikt å legge til rette for avnazifisering av Russland. Jeg vil fortsette min bistand til Ukraina i dets heroiske forsøk på å motstå angrepet fra Putins horde.

Må stilles for retten

Etter at Facebook forbød innlegget – forklarte Konanykhin seg videre.

Han sier:

– Noen rapporter tyder på at jeg lovet å betale for attentatet på Putin. Det er IKKE riktig. Selv om et slikt resultat ville blitt hyllet av millioner av mennesker rundt om i verden, mener jeg at Putin må stilles for retten.

Konanykhin er for tiden en del av ‘Circle of Money’ på TV-showet ‘Unicorn Hunters’ – en teknologisk versjon av Shark Tank – sammen med Apples medgründer Steve Wozniak. Han studerte ved Moscow Physics and Technical Institute før han droppet ut og startet en rekke virksomheter, inkludert eiendom og bank.

Nedenfor kan du se en minidokumentar om Konanykhin.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Far og sønn omkommer i trafikkulykke – så skjer det utrolige

Da morens hukommelse begynte å svikte kom sønnen på noe genialt