Hjem Dyr Utrolig vennskap: Orangutangen Suryia og hunden Roscoe

Utrolig vennskap: Orangutangen Suryia og hunden Roscoe

På et reservat for utrydningstruede dyr i Sør-Carolina oppsto et spesielt vennskap mellom en orangutang og en hund.

Orangutangen Suryia og hunden og Roscoe møttes for første gang i 2007. De ble så uatskillelige at deres unike vennskap ble til en egen bildebok.

Boken med tittelen «Suryia And Roscoe», fanger de mange øyeblikkene av vennskap mellom de to dyrene.

Foto: Barry Bland

Det hele begynte da Roscoe fulgte etter de ansatte ved The Institute of Greatly Endangered da de var på til jobb i parken. Den tynne og litt bortkomne hunden ble raskt oppdaget av Suryia, som umiddelbart ville bli venn med ham.

Foto: Barry Bland

– Roscoe så virkelig tynn og litt forvillet ut, så vi ga ham mat og tok vare på ham, sier Dr. Bhagavan Antle, grunnleggeren av reservatet til Daily Mail.

Foto: Barry Bland

Da de fant ut at Roscoe ikke tilhørte noen, fikk han bli værende på reservatet. Overraskende nok, ble han og Suryia bestevenner med en gang, til tross for at hunder vanligvis er redde for orangutanger.

Foto: Barry Bland

Internasjonal oppmerksomhet

Det usannsynlige vennskapet mellom Suryia og Roscoe har tiltrukket seg oppmerksomhet fra hele verden. De har vært omtalt i National Geographic og har også vært gjester på både Oprah Winfrey og Ellen DeGeneres sine show i USA.

Dr. Antle forteller om deres første møte:

– Så snart Suryia så Roscoe, løp han bort til ham og de begynte å leke sammen. Vi gjorde noen undersøkelser for å finne ut om Roscoe hadde en eier, men da ingen meldte seg, ble han hos oss.

Foto: Barry Bland

Gjennom boken og deres medieopptredener, har Suryia og Roscoe blitt et symbol på at vennskap kan oppstå på de mest uventede steder. Deres historie minner oss om at vennskap kan overskride både arter og forventninger.

Foto: Barry Bland

Vi i Sosialnytt håper denne historien om Suryia og Roscoe gir deg et smil om munnen og kanskje en liten tåre i øyekroken. Det er alltid plass til mer kjærlighet og vennskap i verden, selv mellom de mest usannsynlige partnere.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com