Hjem Nyheter Vågan Kommune i økonomisk krise: Vurderer å kutte dessert til demenssyke

Vågan Kommune i økonomisk krise: Vurderer å kutte dessert til demenssyke

Vågan kommune i Lofoten har nådd et økonomisk bunnpunkt og har blitt medlem av Robek-lista. Med et underskudd på 71 millioner kroner i fjor og ytterligere 40 millioner kroner i minus i år, må kommunen ta drastiske grep. En av de kontroversielle tiltakene som nå vurderes, er å fjerne desserten til de demenssyke.

Ordfører Vidar Thom Benjaminsen og resten av kommunestyret står overfor tøffe beslutninger. Kommunedirektør Tommy Steinsvik forklarer at kommunen har måttet iverksette flere tiltak, inkludert nedskjæringer i årsverk, men disse har ikke vært tilstrekkelige.

– Vi har signalisert til politisk ledelse at vi må jobbe med strukturelle tiltak innenfor alle sektorer i kommunen for å få ned kostnadene ytterligere, sier Steinsvik til NRK.

Nå kan altså desserten for demenssyke i kommunen ryke.

Blant forslagene er å fjerne desserten til demenssyke på dagsenteret, noe som kan spare kommunen 37 000 kroner. Dette forslaget har møtt sterk kritikk fra blant annet Stein Alsos, leder i Vågan demensforening.

– Det er veldig mange andre plasser man kunne spart mye mer enn å ta fra de demenssyke, sier Alsos til NRK. Han mener det er urimelig at de svakeste i samfunnet må bære byrden av de økonomiske problemene.

Ordfører Benjaminsen erkjenner at flere kutt er uunngåelige.

– Fordelen, om det skulle være en fordel med Robek, så er det at vi blir tvunget til å gjøre endringer, sier han. På spørsmål om dessertkuttet svarer han at det er trist hvis de demenssyke nok en gang må føle seg bekymret.

  1. demenskoret
  2. demens

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com