in

Våknet opp med kroppen dekket av blåmerker – så oppdaget hun det sjokkerende

Illustrasjonsfoto fra Canva. Bildet er ikke av kvinnen artikkelen omhandler.

Thea Wilson (37) våknet opp med kroppen full av blåmerker etter en kveld på byen. Det endte med et fem måneder langt opphold på isolat.

Da 37 år gamle Thea Wilson våknet opp etter en kveld på byen var kroppen hennes full av store blåmerker. Men Thea hadde holdt seg edru hele kvelden og visste godt at ingen ting hadde skjedd.

– Jeg hadde ingen idé hva blåmerkene kom av. De var store og lilla og både armene og beina var dekket av dem. Jeg hadde fått en del små i noen uker, men ingenting som dette, sier Wilson til Daily Mail.


Merkene viste ingen tegn til å gå vekk, og etter et par dager oppsøkte hun lege. Her ble hun først diagnostisert med trombocytopeni.

Trombocytopeni er ifølge Norsk Helseinformatikk en forstyrrelse der det er for få blodplater. Når blodplatetallet går ned, er ikke kroppen i stand til å danne blodpropper, og derfor ute av stand til å kontrollere blødning. Blåflekker og blødning kan oppstå etter relativt små skader.

Heldigvis sendte fastlegen henne også til sykehuset for benmargsbiopsi. Resultatene viste at hun hadde en uhyre sjelden form for aggressiv leukemi: Akutt promyelocytisk leukemi (APML).

Wilson, som selv jobber med medisinsk salg, sa at hun hadde følt seg litt slapp i flere måneder, men hun hadde ingen anelse om at hun var syk. Hun deltok til og med i et 10 km langt løp mens hun ventet på prøvesvarene etter biopsien.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Et fall eller en kraftig dytt før kreften ble oppdaget kunne ha kostet Wilson livet.

Da legene oppdaget den sjeldne og hissige kreften ble Wilson sent rett i isolat på sykehuset for intensiv cellegiftsbehandling.

Mirakuløst nok har hun nå, etter fem måneder i isolat og seks måneders behandling, fått beskjed om at hun er i remisjon.

– Leukemien kan komme tilbake. Men det vil ikke hindre meg i å leve livet mitt, sier Wilson.

LES OGSÅ: 20-åringen døde av leukemi – les den rørende avskjeden hans

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Prinsesse Estelle fyller 10 år

80 millioner har sett hva valpen gjør når babyen sovner på gulvet