in ,

Valpen gravde frem historisk skatt fra 1800-tallet

Det er slettes ikke gratis å anskaffe og eie hund, men den lille valpen Ollie har allerede tjent inn igjen pengene familien brukte da de kjøpte ham, og vel så det. 

Adam forteller ifølge Good News Network at de kjøpte valpen Ollie som en overraskelse for sin ni år gamle datter Alicia forrige måned. 

Ollie er en Lagotto romagnolo. Hundeasen stammer fra Romagna i det nordøstlige Italia. Norsk Kennelklubb skriver at hunderasens gode nese gjør at den i dag brukes til å finne trøfler. 


De trøffelsøkende hundene er også svært glade i å grave. Og allerede på sin første tur rundt på de lokale engelske markene, snublet valpen over en liten formue.

Til eierens glede og vantro gravde Ollie instinktivt opp totalt 15 gullmynter som sannsynligvis dateres tilbake til 1800-tallet.

Adam tok gullmyntene med til Chards, en av landets ledende gullhandlere og fikk dem undersøkt. Der ble valpens skattefunn verdsatt til svimlende £5 943,96. Det er tett oppunder 70.000 norske kroner. 

Familien er forståelig nok begeistret over inntektene fra Ollies lille skattejakt, men synes det aller beste er Ollie selv. 

– Da vi fikk ham syntes vi han virket spesiell. Alicia var uendelig glad, og vi kunne ikke vente med å ta ham ut på hans første tur rundt markene. Vi hadde ikke gått i mer enn ti minutter da Ollie plutselig stoppet og begynte å grave febrilsk i jorda. Det var da han avdekket haugen med gullbiter – jeg kunne ikke helt tro det, forteller Adam. 

Snakk om å ha nese for gull!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mange bilførere forstyrres av denne bilkomponenten

demens

Disse fritidsaktivitetene reduserer risikoen for demens