søndag, mai 16, 2021

Vandaler ødela minnestedet til korona-helten captain Tom Moore

Mest lest nå

Captain Tom Moore ble slått til ridder av Dronningen da han samlet inn en svimlende formue til det britiske helsevesenet i pandemien. Nå har vandaler ødelagt rundt minnestedet til den avdøde krigshelten.

Den 100 år gamle krigshelten som samlet inn nesten en halv milliard kroner til helsevesenet døde tidligere i år.


Tom Moore som var pensjonert kaptein fra den britiske hæren ble omtalt verden over da han skulle samle inn penger til det britiske helsevesenet, NHS. Han håpet på at han ved å gå 100 runder med gåstolen i hagen ville klare å samle inn 1000 pund.

Da familien hjalp ham med å markedsføre aksjonen gjennom sosiale medier tok det helt av – og fasit for innsamlingen ble  rundt en halv milliard kroner.  Sir Tom Moore ble slått til ridder av Dronningen for den fantastiske innsatsen.

Innbyggerne i Stoke-on-Trent har hedret Sir Tom og andre som har stått i frontlinjen i pandemien – eller blitt ofre for den – med to minnesmerker.

Torsdag melder Daily Mail at minnesplakettene er blitt ødelagt av vandaler. Blomster på stedet er revet fra hverandre i det avisen beskriver som et ‘tankeløst’ og ‘motbydelig’ angrep.

Minnesmerkene ble satt opp for mindre enn en måned siden. Innbyggere i byen har fordømt hærverket som ble oppdaget onsdag ettermiddag.

Det ene minnesmerket hadde inskripsjonen «Til minne om folket i Stoke-on-Trent, frontlinjearbeidere og frivillige som døde under Covid-19-pandemien 2020-21.» samt et sitat fra Sir Tom som sier «Solen vil skinne på deg igjen og skyene vil forsvinne.»

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter