mandag, mai 25, 2020

Har du for vane å klappe ukjente hunder? Denne jenten har en klar oppfordring: Slutt med det!

Mest lest nå

Hailey Ashmore kommer fra Dallas i USA. Den 16 år gamle jenten har i løpet av sitt korte liv slitt med en rekke helseproblemer. «Jeg har epilepsi, Ehlers-Danlos syndrom, reaktiv hypoglykemi, kraftige allergier, astma og mer», forteller Hailey til organisasjonen Fetching Apparel.

På grunn av sykdommene er Hailey helt avhengig av hunden Flynn.

hund1
Foto: Hailey Ashmore / Instagram


Hundens primære oppgave er å føle at Hailey er i ferd med å få et epletisk anfall. Flynn kan gjenkjenne signalene om at et anfall er i anmarsj, ti minutter før det inntreffer. Dette gir Hailey tid til å reagere, skaffe hjelp og finne en sikker plass å være på.

hund5
Foto: Hailey Ashmore / Instagram

En viktig forutsetning for at slike hunder skal kunne være skjerpet og oppmerksomme er at de ikke blir unødvendig distrahert. Hailey er vant til at folk ikke respekterer dette. For en stund siden skulle hun besøke faren sin på jobb. En av de ansatte på jobben klarte ikke å motstå å klappe den søte hunden, til tross for det store stoppskiltet hunden bærer på ryggen.  «Jeg ba ham om slutte å klappe Flynn med en gang», forteller Hailey.

«Mennesker skal bare komme frem til Flynn når jeg har fått ett anfall eller er bevisstløs. Ellers skal ingen gå frem å klappe ham. Jeg vil at folk skal forstå at det er det STOPP-tegnet er til for. Dersom noen distraherer ham, kan det gå skikkelig gale. Hjelp å spre denne informasjonen og fortell det til nære og kjære, det er så viktig.»

Foto: Hailey Ashmore / Instagram
Foto: Hailey Ashmore / Instagram

I dette tilfellet gikk det akkurat så gale som Hailey advarer mot. På grunn av at den fremmede klappet og koste med Flynn, var ikke hunden oppmerksom på at et anfall var i ferd med å inntreffe. Hailey fikk et plutselig eplepisk anfall, uten at hunden hadde advart mot at det kom. «Jeg husker bare at alt ble svar. Jeg våknet opp med Flynn liggende over beina mine, mens pappa holdt hodet mitt. På venstre side av ansiktet hadde jeg fått store skrubbsår etter fallet. Jeg begynte å gråte.» 

Foto: Hailey Ashmore / Instagram
Foto: Hailey Ashmore / Instagram

«Førerhunden er min redningsbøye. Jeg sier ikke det for å være søt. Han hjelper meg til å overleve. Om han blir distrahert kan dette skje. Om han blir distrahert kan jeg dø. IKKE klapp førerhunder. Ikke rop på dem. Ikke snakk til dem. Ikke gjør noe som helst med dem! Tusen takk!»

Mange av oss er så ivrige etter å få kontakt med dyr at vi ofte glemmer at de beskytter eierne sine. La oss lære noe av denne mannens feil og være forsiktig med ukjente hunder. Be alltid om lov før du klapper, og respekter alltid svaret dersom det er nei, uansett anledning. Del denne viktige informasjonen videre!

Følg Sosialnytt på Google News!

129,739FansLik
1,351FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter