Hjem Helse Vannkoppene tok dramatisk vending for gutt (3) – hylte av smerte

Vannkoppene tok dramatisk vending for gutt (3) – hylte av smerte

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

For tre år gamle Melvin ble det som startet med vannkopper et smertemareritt som endte i isolat på sykehuset.

– Man tenker jo aldri at vannkopper skal kunne utvikle seg til noe så alvorlig. Som forelder blir man fortalt at man skal håpe at barnet får det slik at man er ferdige med. Man tror jo at det skal gå rolig for seg, sier Melvins mor, Desireè Miliane Eikenes, til Tønsbergs Blad.

Kort etter at Melvin fikk vannkopper, dukket det opp en rød flekk i lysken hans, som vokste. Den var ulik vannkoppene, og gutten hylte av smerte når de tok på området rundt flekken. Allmenntilstanden hans var sterkt redusert.

Da Eikenes ringte legevakten forsøkte de å si det trolig var allergisk reaksjon på en krem. Men moren sto på sitt. I det forferdelige snøkaoset første juledag, tok hun med seg sønnen til legevakten. På legevakten tar de CRP, men sier at de fortsatt tror at det kun er utslett.

– Etter enda en halvtime kommer legen til oss og sier at Melvin har en altfor høy CRP på 178. Vi får da beskjed om at vi skal rett til barneavdelingen på sykehuset i Tønsberg der de venter på oss, forteller Eikenes til lokalavisa.

LES OGSÅ: Mor trodde Oscar hadde vannkopper. Sannheten var så utrolig mye verre

Foto: privat

Innen de kom på sykehuset hadde utslettet som kvelden før var en liten prikk blitt ti ganger ti centimeter stort.

Det skulle vise seg at Melvin har det som kalles cellulitt. Dette er følge Nhi.no en akutt bakterieinfeksjon i de dypere lagene av hud og underhud som kan utvikle seg til å bli kjøttetende bakterier.

– Vi var heldigvis ganske tidlig ute og Melvin hadde ikke alle de røde flaggene for kjøttetende bakterie, men det var i forstadiet, forteller Eikenes.

På sykehuset fikk Melvin intravenøs antibiotika, og den behandlingen han trengte. Sykehuset fortalte også at dette ikke var første tilfellet de hadde sett der vannkopper har utviklet seg til å bli en cellulittinfeksjon i høst.

Foto: privat

Eikenes ønsker nå å advare andre foreldre der ute, etter å ha tilbragt romjula på isolat med sønnen sin.

I en kommentar til Tønsberg Blad skriver Larvik legevakt at «Denne hendelsen er ukjent for meg, men vi beklager at moren har denne opplevelsen av kontakten med legevakten. Generelt vil vi oppfordre alle til å ta direkte kontakt med legevakten i slike situasjoner, slik at vi får gjennomgått hendelsen.»

Takker helsevesenet

I et innlegg på Facebook takker nå moren hjelpen de fikk på sykehuset. Hun skriver:

«Hva jeg tenker på ?? Tenker på at vi er heldige som bor her i Norge med et så godt helsevesen ☆
Romjulen som skulle nytes stille og rolig hjemme ble byttet ut med Tønsberg sykehus. En runde med vannkopper endte med sepsis og hissig stafylokokker infeksjon i lysken 1.juledag.
Lille møffy’n vår ✨️ vi er endelig hjemme igjen men må gå på antibiotika en uke til, og følge med på om det blusser opp. Vi krysser fingrene for at 2023 blir litt mindre dramatisk som 2022. Tusen takk for alle som har sendt oss meldinger , gode tanker, gaver og trøstende ord ✨️ vi har satt pris på dem alle ❤️»

Hva jeg tenker på ?? Tenker på at vi er heldige som bor her i Norge med et så godt helsevesen ☆ Romjulen som skulle…

Posted by Desireé Miliane Eikenes on Sunday, January 1, 2023
  1. Tor Erik Gunstrøm
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com