Den bengalske tigeren Aasha var tiltenkt et liv i sirkus, men på grunn av vanskjøtsel og mobbing fra de andre tigrene i sirkuset, var hun i en slik forfatning at eieren faktisk vurderte å få henne avlivet.

Til alt hell ble hun oppdaget av dyrevernsorganisasjonen In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre i Texas, USA, som overtok ansvaret for henne og satset alt på å gi henne et så verdig liv som mulig.

Foto: Skjermdump Youtube

Da Aasha ble reddet var hun bare ni måneder gammel og svært liten for alderen. Hun veide bare 13,6 kilo og var omtrent på samme størrelse som en sunn tigerunge ville være ved tremånedersalderen.

Pelsen var i elendig forfatning, hun var i svært dårlig form og hadde flere blødende sår over hele kroppen. Det var lenge tvil om det ville være mulig å redde henne – men heldigvis ble det besluttet å gjøre et forsøk.

Foto: Skjermdump Youtube

Desto mer In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre i Texas lærte Aasha å kjenne, jo mer undret de seg over størrelsen hennes. Svaret var som de fryktet. Hun led av flere sykdommer – de aller fleste følgesykdommer på grunn av vanskjøtsel.

Blant annet ble det oppdaget hun hadde ringorm, og hun måtte gjennom flere medisinske behandlinger før hun begynte å se ut som en tiger skal.

LES OGSÅ
Se den rørende gjensynsgleden, da hunden treffer dyrlegen som reddet livet hans
Foto: Skjermdump Youtube

Ikke lenge etterpå var Aasha i betraktelig bedre form, både fysisk og psykisk, og hun begynte å oppføre seg som en tiger igjen. Pelsen grodde ut igjen, og på grunn av de mange medisinske badene hadde hun lært seg å sette pris på vann og det å plaske rundt for moro skyld.

Når hun ble sterk nok ble hun introdusert for de andre tigrene i senteret. Hun sto lenge i et bur ved siden av en hanntiger ved navn Smuggler, og det tok ikke lang tid før det virket som om de to hadde funnet tonen.

Foto: Skjermdump Youtube

I begynnelsen måtte personalet følge med dem, men etterhvert kunne de tilbringe tid sammen – i samme bur. Den betraktelig større Smuggler kunne lett skade Aasha hvis han ville, men han virket både omsorgsfull og beskyttende ovenfor henne. Som om han forsto hvor sårbar den lille hunntigeren var.

Ikke lenge etter flyttet de sammen – i samme bur – på permanent basis.

Foto: Skjermdump Youtube

Nå, fire år senere, bor de fortsatt sammen, og storkoser seg i hverandres selskap. Det har ikke vært noen problemer overhodet, og hvis det fortsetter slik vil de kunne bo sammen resten av livet. Og hvem vet, kanskje blir det flere små tigre etterhvert.

Tigere er fantastiske dyr som ikke har noe i et sirkus å gjøre, noe stadig flere får øynene opp for og slutter med. Heldigvis ble disse reddet tilbake til et fullverdig liv. Riktignok i fangenskap, men under betraktelig bedre forhold enn de levde under tidligere.

LES OGSÅ
Mann alvorlig skadet etter å ha klappet løve i dyrepark

Du kan se en video av de flotte kattene nedenfor: