Forsiden Dyr Vannskjøtet sirkustiger ble reddet - nå har hun funnet kjærligheten

Vannskjøtet sirkustiger ble reddet – nå har hun funnet kjærligheten

Den bengalske tigeren Aasha var tiltenkt et liv i sirkus, men på grunn av vanskjøtsel og mobbing fra de andre tigrene i sirkuset, var hun i en slik forfatning at eieren faktisk vurderte å få henne avlivet.

Til alt hell ble hun oppdaget av dyrevernsorganisasjonen In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre i Texas, USA, som overtok ansvaret for henne og satset alt på å gi henne et så verdig liv som mulig.

Reklame

Foto: Skjermdump Youtube

Da Aasha ble reddet var hun bare ni måneder gammel og svært liten for alderen. Hun veide bare 13,6 kilo og var omtrent på samme størrelse som en sunn tigerunge ville være ved tremånedersalderen.

Pelsen var i elendig forfatning, hun var i svært dårlig form og hadde flere blødende sår over hele kroppen. Det var lenge tvil om det ville være mulig å redde henne – men heldigvis ble det besluttet å gjøre et forsøk.

Foto: Skjermdump Youtube

Desto mer In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre i Texas lærte Aasha å kjenne, jo mer undret de seg over størrelsen hennes. Svaret var som de fryktet. Hun led av flere sykdommer – de aller fleste følgesykdommer på grunn av vanskjøtsel.

Blant annet ble det oppdaget hun hadde ringorm, og hun måtte gjennom flere medisinske behandlinger før hun begynte å se ut som en tiger skal.

Foto: Skjermdump Youtube

Ikke lenge etterpå var Aasha i betraktelig bedre form, både fysisk og psykisk, og hun begynte å oppføre seg som en tiger igjen. Pelsen grodde ut igjen, og på grunn av de mange medisinske badene hadde hun lært seg å sette pris på vann og det å plaske rundt for moro skyld.

LES OGSÅ
Kreativ pappa tok voksen-bilder av sin premature sønn. Se de morsomme bildene

Når hun ble sterk nok ble hun introdusert for de andre tigrene i senteret. Hun sto lenge i et bur ved siden av en hanntiger ved navn Smuggler, og det tok ikke lang tid før det virket som om de to hadde funnet tonen.

Foto: Skjermdump Youtube

I begynnelsen måtte personalet følge med dem, men etterhvert kunne de tilbringe tid sammen – i samme bur. Den betraktelig større Smuggler kunne lett skade Aasha hvis han ville, men han virket både omsorgsfull og beskyttende ovenfor henne. Som om han forsto hvor sårbar den lille hunntigeren var.

Ikke lenge etter flyttet de sammen – i samme bur – på permanent basis.

Foto: Skjermdump Youtube

Nå, fire år senere, bor de fortsatt sammen, og storkoser seg i hverandres selskap. Det har ikke vært noen problemer overhodet, og hvis det fortsetter slik vil de kunne bo sammen resten av livet. Og hvem vet, kanskje blir det flere små tigre etterhvert.

Tigere er fantastiske dyr som ikke har noe i et sirkus å gjøre, noe stadig flere får øynene opp for og slutter med. Heldigvis ble disse reddet tilbake til et fullverdig liv. Riktignok i fangenskap, men under betraktelig bedre forhold enn de levde under tidligere.

Du kan se en video av de flotte kattene nedenfor:

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT