Hjem Dyr Vanskjøttet kaninen Tussi – nå vanker det et ubteinget opphold i fengselet for matmor

Vanskjøttet kaninen Tussi – nå vanker det et ubteinget opphold i fengselet for matmor

Etter at politiet ikke hadde reagert på naboens gjentatte varsler om at kaninen Tussi ikke hadde det bra, ringte naboen Dyrebeskyttelsen. Kaninen ble funnet forkommen ute i snøen og kvinnen som skulle ha passet på henne hadde reist bort. Nå må matmor (40) i fengsel. Straffen er ubetinget.

Da dyrebeskyttelsen i Telemark fikk tips om at kjæledyret var forlatt utendørs mens kvinnen og barna hennes hadde reist bort i flere uker, dro de for å sjekke hvordan kaninen Tussi hadde det.

De fant en tynn kanin med alt for lange fortenner og puss som rant fra øynene.

– Jeg klarte ikke å ta med kaninen til veterinær tidsnok og jeg fikk ikke omplassert den tidsnok. Det er jeg skyldig i, sa den tiltalte kvinnen (40) ifølge Telemarks Avis da hun forklarte seg for dommerne.

Kaninenes tenner vokser hele livet, og hos Tussi hadde de blitt altfor lange på grunn av feil tannstilling og manglende veterinærbehandling. Kvinnen nektet imidlertid for at hun forlot Tussi i hjelpeløs tilstand.

Under rettssaken forklarte hun, ifølge TA, at hun hadde avtale med flere hjelpere som skulle komme innom for å se til kaninen og gi den vann og mat. Kvinnen ville imidlertid ikke oppgi navn på personene som skulle se til kaninen, selv om hun satt i retten.

En nabo hadde ikke sett noen som kom innom og så til kaninen, og verken politiet eller Dyrebeskyttelsen klarte å se spor i snøen etter at noen hadde vært der de siste dagene.

Avisa skriver videre at naboen, som også vitnet i saken, fortalte at han hadde kontaktet politiet flere ganger om kaninen, men at de ikke gjorde noe. Da han ringte Dyrebeskyttelsen tok de umiddelbart affære og dro til stedet og fanget kaninen alt neste dag.

Veterinæren som undersøkte henne forklarte i retten at Tussi var avmagret og hadde tøffe levekår på grunn av vinterkulde, mangel på mat og fare for at rovdyr som rev og grevling kunne ta den. Hun mente Tussi hadde vært utsatt for konstant stress og fortalte at tarmen var tom da den lille kaninen ble fanget inn.

Dommer ville i utgangspunkt ha ubetinget fengsel på mellom 24 og 27 dagers soning. Siden det tok mer enn ett år før saken kom opp for domsstolen fikk kvinnen strafferabatt. Hun må sone 21 dagers ubetinget fengsel og betale 2000 kroner i saksomkostninger.

Ubetinget fengsel betyr at straffen må sones i fengsel, mens betinget fengsel betyr at straffen ikke må sones, på nærmere angitte betingelser.

Dyrebeskyttelsen i Telemark opplyser til TA at Tussi er blitt omplassert til «verdens beste hjem» og at den lille kaninen nå er frisk og har det godt.

Det er ikke kjent om kvinnen, som krevede full frifinnelse, vil anke dommen.

[YouPlaySinglePlayer video=»1040,1872,386694″]

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com